Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ν. Παναγιωτόπουλος: Δουλειά μας να διασφαλίσουμε την ασφάλεια της πατρίδας

“Δεν συμφέρει κανέναν να σκεφτεί οποιαδήποτε επιβουλή εναντίον των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Το κόστος θα είναι μεγαλύτερο από το όφελος που επιδιώκει να αποκομίσει”, τονίζει ο υπ. Αμυνας.

Ν. Παναγιωτόπουλος: Δουλειά μας να διασφαλίσουμε την ασφάλεια της πατρίδας

Αυστηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. Όπως είπε η ετοιμότητα και το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων δείχνουν ότι “δεν συμφέρει κανέναν να σκεφτεί οποιαδήποτε επιβουλή εναντίον των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Το κόστος θα είναι μεγαλύτερο από το όφελος που επιδιώκει να αποκομίσει”.

Ο υπουργός επεσήμανε πως συνομίλησε με τον Τούρκο ομόλογο του Χ. Ακαρ και επεσήμανε πως “ δουλειά μας είναι και να διασφαλίσουμε την ασφάλεια της πατρίδας, μέσω της ενίσχυσης αποτρεπτικής ισχύος”, ενώ συμφωνήθηκε τα κανάλια επικοινωνίας να παραμένουν ανοιχτά ακόμα και σε περιόδους έντασης. Μάλιστα στο τέλος Οκτωβρίου στο συμβούλιο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες θα υπάρχει συνάντηση με τον Χ. Ακάρ. Όσον αφορά στο Κυπριακό υπάρχει εντατική ενημέρωση των άλλων χωρών για τις τουρκικές κινήσεις.

Ο υπουργός παρουσίασε στην επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων τις επόμενες πρωτοβουλίες σε μια σειρά θεμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v