Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντιπαράθεση για τα ΕΛΠΕ στη Βουλή

Πυρά στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το ΣΥΡΙΖΑ ο Σωκράτης Φάμελλος θέτοντας μία σειρά ερωτημάτων για το πώς ακριβώς θα προχωρήσει το θέμα των ΕΛΠΕ.

Αντιπαράθεση για τα ΕΛΠΕ στη Βουλή

Ξεκίνησε στην επιτροπή της Βουλής η συζήτηση για την κύρωση των Συμβάσεων Παραχώρησης για εξόρυξη Υδρογονανθράκων. Πρόκειται για τέσσερις συμβάσεις που μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής θα εισαχθούν στην Ολομέλεια για κύρωση.

Από τη Νέα Δημοκρατία ο Μάξιμος Σενετάκης επεσήμανε πως “το κράτος έχει συνέχεια και το κάνουμε πράξη. Η Ν.Δ. δεν είχε εναντιωθεί ποτέ επί της αρχής στην εκμετάλλευση υδρογονανθράκων. Θεωρούμε ότι είναι ένας τομέας που μπορεί να προσφέρει πολλά στην ανάπτυξη και την οικονομία και το προσεγγίζουμε χωρίς ταμπού και ιδεοληψίες”.

Το λόγο πήρε από το ΣΥΡΙΖΑ ο Σωκράτης Φάμελλος που εξαπέλυσε πυρά στην κυβέρνηση, θέτοντας μία σειρά ερωτημάτων για το πως ακριβώς θα προχωρήσει το θέμα των ΕΛΠΕ. Μεταξύ άλλων είπε πως τη Νέα Δημοκρατία δεν δείχνει ενδιαφέρον για το δημόσιο συμφέρον και τα εθνικά αποθέματα.

Μιλώντας στην επιτροπή της Βουλής ο Σ. Φάμελλος άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για “ξεπούλημα” σε ιδιώτες χωρίς τίμημα για το δημόσιο και για επιστροφή στο 2014 όταν οι δανειστές επέβαλλαν να δοθούν όλα σε ιδιώτες. Παράλληλα έθεσε το ερώτημα σε ποιους θα πάνε οι συμβάσεις; Τέλος κάλεσε την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει ποια θα είναι τα επόμενα βήματα όσον αφορά στα ΕΛΠΕ, τα οποία όπως είπε επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν κερδοφόρα.

Από το Κίνημα Αλλαγής ο Γ. Αρβανιτίδης σημείωσε πως “αντιπαρέρχομαι τα παιχνίδια εντυπώσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ” και σημείωσε πως “είμαστε υπέρ της εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων με σεβασμό στο περιβάλλον και τις επόμενες γενιές μέσα σε ένα εθνικό σχέδιο στρατηγικής”. Κριτική άσκησε από το ΚΚΕ ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας για συνέχιση της ίδιας πολιτικής

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v