Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: Το πρόβλημα σας δεν είναι ο Παπαγγελόπουλος, είμαι εγώ

Για “δειλό ρεβανσισμό” έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή. Πυρά για την απουσία κυβερνητικών στελεχών από τα υπουργικά έδρανα. “Το πρόβλημα σας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και εγώ προσωπικά”, σημείωσε. Για “πολιτική δίωξη” μίλησε ο Δ. Παπαγγελόπουλος.

Τσίπρας: Το πρόβλημα σας δεν είναι ο Παπαγγελόπουλος, είμαι εγώ

“Η απουσία του Πρωθυπουργού αποτελεί μέγιστη πολιτική δειλία” σημείωσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, εξαπολύοντας σφοδρά πυρά για τη μη παρουσία κυβερνητικών στελεχών στα υπουργικά έδρανα. Σε υψηλούς τόνους επεσήμανε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι “δειλός” γιατί παραπέμπει το Δ. Παπαγγελόπουλου κάνοντας το χατήρι του κυρίου Σαμαρά και “δύο φορές δειλός” γιατί δεν έχει το θάρρος να παραπέμψει τον ίδιο.

“Το πρόβλημα σας δεν είναι ο Δ. Παπαγγελόπουλος, που είναι το εξιλαστήριο θύμα. Το πρόβλημα σας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και εγώ προσωπικά” επεσήμανε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην Ολομέλεια . “Μέσα από τον Δ. Παπαγγελόπουλο στοχοποιείται ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση του” σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας, ενώ τόνισε πως “ έχετε λογαριάσει λάθος γιατί τους αγώνες μας κατά της διαφθοράς θα τους υπερασπιστούμε μέχρι τέλους”.

Μίλησε για “ένα δειλό ρεβανσισμό” που θα γυρίσει “μπούμερανγκ” στην κυβέρνηση, ενώ κλείνοντας την τοποθέτηση του είπε “να το θυμάστε δεν θα σας βγει σε καλό”. Κατά την τοποθέτηση του ανέφερε πως “η κρίσιμη λέξη δεν είναι η λέξη σκευωρία. Η λέξη που είναι στο στόμα και στο μυαλό εκατομμυρίων πολιτών, που ψιθυρίζουν οι συνταξιούχοι, οι απολυμένοι, οι νέοι δεν είναι σκευωρία. Η λέξη είναι Δικαιοσύνη. Δικαιοσύνη ζητά ο ελληνικός λαός για το τεράστιο σκάνδαλο της Noavrtis”.

Από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε “όσες φορές και να προφέρετε τη λέξη σκευωρία δεν θα μας κάνετε να ξεχάσουμε το πραγματικό σκάνδαλο. Σας ευχαριστώ γιατί θα μας δώσετε την ευκαιρία να θυμίσουμε στους Έλληνες πολίτες τι εστί Novartis”. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε οικονομικά στοιχεία, λέγοντας ενδεικτικά πως φάρμακο που κόστιζε 3.300 ευρώ για τον Έλληνα πολίτη, στη Γαλλία κόστιζε 1.087. Επισημαίνοντας "είμαστε υπέρ κάθε διερεύνησης"

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε τα πυρά λέγοντας “κατηγορείτε έναν πολιτικό αντίπαλο και δεν έχει τα κότσια να είναι στα έδρανα ο Πρωθυπουργός, οι υπουργοί έστω και ένας υφυπουργός”. Για να προσθέσει “αποφάσισαν να φύγουν από την αίθουσα να το βάλουν στα πόδια. Είναι και ρεβανσιστές και δειλοί”.

Από το βήμα της Βουλής ο Αλ. Τσίπρας είπε “για να μη μιλάμε για το φόνο, μας βάζετε να μιλάμε για τον κύριο Παπαγγελόπουλο”, προσθέτοντας πως “όταν τον γνώρισα δεν του το είχα ότι τέτοια υπερφυσικά χαρίσματα και ότι μπορεί να στήσει ακόμα και το FBI”.

Ασκώντας κριτική στην κυβερνητική πτέρυγα είπε πως προσπαθεί να κάνει πράξη την απόπειρα να φοβίσει νοικοκύρη, έκανε λόγο για “διαδικασίες ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής του τόπου” και προσέθεσε “γι΄ αυτό δεν είναι παρούσα η κυβέρνηση γιατί ντρέπεται γι αυτό που κάνει”. Σε υψηλούς τόνους είπε “την κρίσιμη ώρα την κάνετε με ελαφρά πηδηματάκια. Πρόκειται για τον πιο δειλό ρεβανσισμό στην πολίτικη ιστορία του τόπου”.

Παπαγγελόπουλος: Θα μετατρέψω τους κατήγορους μου σε κατηγορούμενους

Για “πολιτική δίωξη” μίλησε από το βήμα της Βουλής ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, σημειώνοντας πως “θα μετατρέψω τους κατήγορους μου σε κατηγορούμενους”. Κατά την τοποθέτηση του στην Ολομέλεια ανέφερε πως “δεν τολμάτε να τα βάλετε με τον Αλ. Τσίπρα”, υπογραμμίζοντας πως “τα βάζετε μαζί μου” ελπίζοντας πως θα “λερώσετε λίγο και αυτόν”.

Μιλώντας στην Ολομέλεια είπε “ακούστε με, παρεπέμψτε με, καταδικάστε και εκτελέστε με. Αλλά ακούστε με. Γιατί αν δεν με ακούσετε εσείς θα με ακούσει ο ελληνικός λαός”, ενώ ανέφερε “δεν έχετε διαβάσει τη δικογραφία ή την διαβάσατε και αποφασίσατε να με τελειώσετε αλλά δεν τελειώνω εύκολα”. Παράλληλα επεσήμανε πως “μόνο επιγραφές θα πω σήμερα. Τα ίδια στοιχεία μόλις ξεκινήσει η προκαταρκτική θα τα πάω στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου”.

Σε υψηλούς τόνους σημείωσε “θα μάθει ο ελληνικός λαός, ποιοι είναι οι σκευωροί, ποιοι είναι οι επίορκοι”, επισημαίνοντας πως θα μιλήσει με ονόματα και διευθύνσεις. Κατά την ομιλία του τόνισε πως “αναζητούν ψευδομάρτυρες από όλους τους χώρους και ιδίως από τη δικαιοσύνη” και υπογράμμισε πως “για εγκληματική οργάνωση μιλάμε”.

Μίλησε για μία “επικοινωνιακή, πρόστυχη και βάναυση επίθεση” και για ένα οργανωμένο σχέδιο που εκτελείται σε βάρος του. Συνέχισε κάνοντας αναφορά και στη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας πως “είναι αδιανόητο προδότες της παράταξης που εκμεταλλεύτηκαν τις πολιτικές συγκυρίες και επέστρεψαν να εκβιάζουν για να εκδικηθούν τον Τσίπρα και εμένα”.

Κατά την τοποθέτηση του στην Ολομέλεια αναφέρθηκε στην Ελ. Ράικου, στον Γ. Αγγελή αλλά και στον Αν. Σαμαρά. Μεταξύ άλλων είπε για τον Αν. Σαμαρά πως “με έβλεπε και όταν ήμουνα υπουργός” και προσέθεσε “αν χρειαστεί θα αναφερθώ στο τι μου έλεγε, πως αποκαλούσε κάποιους και για ποια πράγματα με παρακαλούσε”. Από τα έδρανα ακούστηκαν φωνές που έλεγαν “τώρα, τώρα” για να απαντήσει ο Δ. Παπαγγελόπουλος “έχω αρχές και προσωπικές συζητήσεις δεν μπορώ να της πω παρά μόνο σε έκτακτη ανάγκη”.

Συνέχισε λέγοντας “δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αν. Σαμαράς καταφεύγει σε μηνύσεις” και αναφέρθηκε στο παρελθόν και στον Κων. Μητσοτάκη. Προσέθεσε δε πως “δεν αποκλείεται στο μέλλον να μηνύσει και τον Κυριάκο Μητσοτάκη αν δεν γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Γιατί δεν θα τολμήσει δεύτερη φορά να ρίξει την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας” .

Όσον αφορά στην Ελ. Ράικου είπε πως “απορώ όχι γιατί λέει ψέματα αλλά γιατί τα λέει άγαρμπα” , ενώ στη συνέχεια επεσήμανε “γιατί να την πιέσω να στείλει τη δικογραφία στη Βουλή; Δεν ήταν υποχρεωμένη να τη στείλει αμελλητί στη Βουλή αν υπήρχε όχι εμπλοκή αλλά απλή αναφορά προσώπου πολιτικού;”

Συνέχισε τις αναφορές στην Ελ. Ράικου λέγοντας πως στην επιστολή παραίτησης της δεν αναφέρθηκε στο Ρασπούτιν αλλά αυτό έγινε ενάμισι χρόνο μετά από κύκλους. Και προσέθεσε πως είχε ζητήσει τη βοήθεια του για κάποια πειθαρχικά αλλά και για να ανανεωθεί η θητεία της για τρίτη φορά. “Τώρα πως όλα αυτά ταιριάζουν με όσα ισχυρίζεται η κυρία Ράικου για τη συμπεριφορά Ρασπούτον δεν ξέρω” είπε.

Κατά την τοποθέτηση του στην Ολομέλεια ο Δ. Παπαγγελόπουλος πυρά εξαπέλυσε και κατά του αντιεισαγγελέα Γ. Αγγελή. Μίλησε μεταξύ άλλων για αλλοπρόσαλλους και αντιφατικούς ισχυρισμούς.

“Δεν έχω να χάσω τίποτα. Είμαι συνταξιούχος. Δεν έχω πολιτικές φιλοδοξίες” είπε και προσέθεσε “είμαι ένας απλός άνθρωπος αλλά δεν θα διστάσω να συγκρουστώ με οποιοδήποτε για τις αρχές μου”. Παράλληλα σχολίασε σκωπτικά τα όσα λέγονταν για το Ρασπούτιν, τα φυσικά του προσόντα και τις... θεωρίες του.

«Ο Ρασπούτιν έμεινε στην ιστορία όχι για μηχανορραφίες αλλά και κάποια φυσικά του προσόντα αλλά και για την θεωρία του ότι το αχαλίνωτο σεξ οδηγεί στην θέωση. Είναι άλλη μια απόδειξη ότι εγώ δεν είπα ποτέ τον εαυτό μου Ρασπούτιν» σημείωσε, ενώ ακούστηκαν γέλια από τα κοινοβουλευτικά έδρανα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v