Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντιδράσεις του συνδικαλιστικού κινήματος σε διατάξεις του Αναπτυξιακού

Η κυβέρνηση χτίζει πάνω σε ένα ήδη απορυθμισμένο καθεστώς, σημείωσε ο επικεφαλής της ΓΣΕΕ.

Αντιδράσεις του συνδικαλιστικού κινήματος σε διατάξεις του Αναπτυξιακού

Τις εντάσεις του συνδικαλιστικού κινήματος παρουσίασε στην επιτροπή της Βουλής ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, λέγοντας πως “η κυβέρνηση χτίζει πάνω σε ένα ήδη απορυθμισμένο καθεστώς”. Με αφορμή τις ρυθμίσεις για τα εργασιακά επεσήμανε πως θα μπορούσαν να αποτελούν ένα αυτοτελές νομοσχέδιο και διατύπωσε σοβαρές ενστάσεις σε συγκεκριμένες διατάξεις.

Κατά την τοποθέτηση του επεσήμανε πως η κυβέρνηση εισάγει και άλλες εξαιρέσεις από τις συλλογικές συμβάσεις, συνεχίζοντας ουσιαστικά ρυθμίσεις της προηγούμενης κυβέρνησης. Επεσήμανε πως στην Ελλάδα το 97,2% των επιχειρήσεων απασχολούν κάτω από εννιά εργαζόμενους. Και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου πως πλέον δεν θα επεκτείνεται καμία σύμβαση.

Όσον αφορά στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) ο Γ. Παναγόπουλος εξαπέλυσε βέλη πως επιβάλλονται και νέοι περιορισμοί και επεσήμανε πως η κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει το δίκαιο. Για αυτά τα “εμβληματικά ζητήματα όπως είναι οι συλλογικές συμβάσεις πρέπει να συζητήσουμε” τόνισε χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v