Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σύγκρουση κυβέρνησης - αντιπολίτευσης για τις συλλογικές συμβάσεις

Οι εργασιακές ρυθμίσεις είναι υπέρ της πλήρους απασχόλησης και «χτυπάνε» την παραβατικότητα, υποστήριξε ο Γ. Βρούτσης. «Λαθρεπιβάτης στον αναπτυξιακό» οι ρυθμίσεις, σχολίασε ο Νίκος Παππάς.

Σύγκρουση κυβέρνησης - αντιπολίτευσης για τις συλλογικές συμβάσεις

Οι διατάξεις για τα εργασιακά, που περιλαμβάνονται στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο, ανεβάζουν το πολιτικό «θερμόμετρο». Στην επιτροπή της Βουλής υπήρξαν έντονοι διάλογοι, με το «μέλλον» των συλλογικών συμβάσεων να κυριαρχεί στη συζήτηση.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης- με αφορμή και τις ενστάσεις που διατυπώθηκαν στην ακρόαση των φορέων - επεσήμανε «είμαστε υπέρ των κλαδικών συμβάσεων και στην τήρηση και τη διατήρησή τους». Συνέχισε λέγοντας «περιορισμοί μπαίνουν μόνο για επιχειρήσεις στο χείλος της καταστροφής, γιατί είμαστε υπέρ του να παραμείνουν ζωντανές και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας. Η ευνοϊκή ρύθμιση και η επεκτασιμότητα συνεχίζουν να υπάρχουν. Τίποτα δεν καταργείται».

Παράλληλα επεσήμανε πως οι εργασιακές ρυθμίσεις είναι υπέρ της πλήρους απασχόλησης και «χτυπάνε» την παραβατικότητα στην αγορά εργασίας. Τέλος διαβεβαίωσε ότι το Ηλεκτρονικό Μητρώο οργανώσεων εργοδοτών κι εργαζομένων διασφαλίζει πλήρως τα προσωπικά δεδομένα.

Έντονη κριτική άσκησε από το ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Παππάς, λέγοντας «νομοθετήσατε δύο φορές. Τη μία ως κανονικός διαρρήκτης με τροπολογίες πέντε λεπτά πριν την ψήφιση νομοσχεδίου. Και τώρα ως λαθρεπιβάτης στον αναπτυξιακό».

Απευθυνόμενος στην κυβερνητική πτέρυγα σημείωσε «αφού είναι τόσο καλές οι ρυθμίσεις σας για την εργασία, γιατί δεν τις φέρατε σε χωριστό νομοσχέδιο;». Για να απαντήσει εκ νέου ο Γ. Βρούτσης «πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί γιατί είστε απολογούμενοι».

Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε και ο Μ. Κατρίνης από το Κίνημα Αλλαγής, μιλώντας για διατάξεις που απορρυθμίζουν την αγορά εργασίας. Έντονη ήταν και η αντίδραση του ΚΚΕ, ενώ για «διάτρητες» συμβάσεις μίλησε ο Κ. Αρσένης από το ΜέΡΑ25.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v