Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα κόντρα Γεωργιάδη - Παππά στη Βουλή για τη Forthnet

Σε ζητήματα ανταγωνισμού που ανακύπτουν από το ενδεχόμενο εξαγοράς της Forthnet από την Alter Ego αναφέρθηκε ο Ν. Παππάς. Οι τράπεζες χειρίζονται το θέμα, απάντησε ο Αδ. Γεωργιάδης.

Νέα κόντρα Γεωργιάδη - Παππά στη Βουλή για τη Forthnet

Μπρα ντε φερ στη Βουλή μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδη και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Παππά για το θέμα της Forthnet. Μάλιστα για το θέμα των μέσων μαζικής ενημέρωσης και την ονομαστικοποίηση των μετοχών υπήρξε συνέχεια και στην επιτροπή που συζητείται το αναπτυξιακό νομοσχέδιο.

Κατά τη διάρκεια της συζήτηση στην Ολομέλεια ο Ν. Παππάς αναφέρθηκε εν νέου στην πρόταση να εξαγοράσει η ΕΡΤ την Forthnet, εστιάζοντας στο ότι δεν μπορεί να υπάρχει υπερσυγκέντρωση στο χώρο των μέσων μαζική ενημέρωσης.

Παράλληλα αναφέρθηκε σε ζητήματα ανταγωνισμού που ανακύπτουν από το ενδεχόμενο εξαγοράς της Forthnet από την Alter Ego. Κατά την τοποθέτηση του επεσήμανε μεταξύ άλλων : "είναι σαν να δίνετε σε έναν την δυνατότητα να ελέγχει το ταμείο των άλλων ΠΑΕ. Να τους λέει ‘κοίτα να χάσεις με 3-0 και θα πάρεις τα δικαιώματα’.

Απαντώντας ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε πως “οι τράπεζες χειρίζονται το θέμα κι αν προκύψει οτιδήποτε η νέα Επιτροπή Ανταγωνισμού- η πραγματική Επιτροπή Ανταγωνισμού- είναι έτοιμη να παρέμβει". Συνέχισε λέγοντας: "Εσείς με ποιο κριτήριο δίνατε σε μια ομάδα 1 εκατομμύριο και σε μια άλλη 5 εκατομμύρια για τα δικαιώματα; “

Παράλληλα σημείωσε “και γιατί στο τέλος δεν αγοράσατε εσείς, δεν βάλατε εσείς την ΕΡΤ να εξαγοράσει την Forthnet; Υπάρχουν κι άλλα κανάλια να πάνε οι ομάδες, δεν υπάρχει μόνο η Forthnet Nova".

Λίγο αργότερα στη συζήτηση για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο ο Νίκος Παππάς αναφέρθηκε στο θέμα της ονομαστικοποίησης των μετοχών στα κανάλια και στις προωθούμενες αλλαγές λέγοντας “επειδή τα πράγματα είναι πολύ επικίνδυνα, φανταστείτε ποια αλλότρια δύναμη μπορεί να αγοράσει μετοχές σε τηλεοπτικό σταθμό”.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v