Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρούσεις κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο

Στόχος να γίνουν ταχύτερες οι επενδύσεις επισημαίνει ο αρμόδιος υπουργός Αδ. Γεωργιάδης. Για “νομοσχέδιο Φρανκενστάιν” κάνει λόγο η αξιωματική αντιπολίτευση.

Συγκρούσεις κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο

“Με αυτό το νομοσχέδιο θέλουμε να κάνουμε τις διαδικασίες ταχύτερες. Να γίνονται επενδύσεις και να βρίσκει ο κόσμο δουλειά” επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδ. Γεωργιάδης, μιλώντας στην επιτροπή της Βουλής. Κατά τη συζήτηση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου επεσήμανε πως “είμαστε πρόθυμοι να συζητήσουμε προτάσεις”, ωστόσο τόνισε πως “γενικοί αφορισμοί αποτελούν απλά προϊόν φθηνού επιχειρηματικού αντιπερισπασμού”.

Ο υπουργός επεσήμανε "οτιδήποτε ακούγεται ότι αλλάζουμε την περιβαλλοντική νομοθεσία με αυτό το νομοσχέδιο είναι απολύτως ψευδές. Δεν αλλάζουμε τίποτα”. Συνέχισε λέγοντας “πραγματικές εντάσεις δεν έχουν διατυπωθεί για το νομοσχέδιο”, το οποίο όπως επεσήμανε “βάζει κανόνες λογικής πάνω στην επιχειρηματική δραστηριότητα”.

Απαντώντας για το θέμα των υπαλλήλων που καθυστερούν επεσήμανε πως “στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει να υπάρχει ποινή στη δράση αλλά ποτέ στην αδράνεια”. Προσέθεσε “δεν μας απασχολεί αν ένα υπάλληλος δεν υπογράφει τίποτα”, αλλά και για το αν ωφελείται κάποιος άλλος επιχειρηματίας από το να μην προχωρήσει μία επένδυση. “Η τήρηση των προθεσμιών είναι σοβαρό θέμα” ανέφερε.

Για “νομοσχέδιο Φρανκενστάιν” που περιλαμβάνει 212 άρθρα έκανε λόγο από το ΣΥΡΙΖΑ ο Σωκράτης Φάμελλος. Συνέχισε λέγοντας “μην τολμήσετε να επιχειρήσετε τροποποιήσεις στο νόμο για τον αιγιαλό” και προσέθεσε “θα είναι τραγικό να επιχειρήσει η κυβέρνηση να δημιουργήσει και άλλο παράθυρο”.

Ωστόσο οι κόντρες κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ επεκτάθηκε σε μία ευρεία γκάμα θεμάτων, όπως οι σύζυγοι των Γ. Στουρνάρα και Ευκ. Τσακαλώτου, τον Β. Μαρινάκη ακόμα και την πληροφορία πως η Γ. Παπαδάκου θα αναλάβει πόστο στο γραφείο της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Μπρα ντε φερ υπήρξε για μία ακόμα φορά μεταξύ του Αδ. Γεωργιάδη με το Ν. Παππά (είχε προηγηθεί σύγκρουση στην Ολομέλεια για τη Forthnet), ενώ παρενέβη και ο Π. Πολάκης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v