Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεκινά η μεταφορά προσφύγων στην ενδοχώρα

Με βάση το σχεδιασμό 10.000 θα στεγαστούν σε ξενοδοχεία και 10.000 σε χώρους όπου υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές (νερό, ρεύμα κ.α.).

Ξεκινά η μεταφορά προσφύγων στην ενδοχώρα

Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα έχουν μεταφερθεί 20.000 άτομα από τα νησιά σε περιφέρειες όλης της χώρας. Για το θέμα αυτό υπήρξε δίωρη ενημέρωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοϊδη σε “γαλάζιους” βουλευτές, ενώ υποβλήθηκαν σχεδόν 50 ερωτήσεις.

Με βάση το σχεδιασμό 10.000 θα στεγαστούν σε ξενοδοχεία και 10.000 σε χώρους όπου υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές (νερό, ρεύμα κ.α.). Το ενδεχόμενο στέγασης των προσφύγων σε στρατόπεδα δεν προκρίνεται και μόνο μία περίπτωση παραμένει υπό εξέταση.

Όπως τονίστηκε στη συνεδρίαση πρόκειται για οικογένειες που θα μεταφερθούν από τα νησιά στην ενδοχώρα. Από την πλευρά τους οι "γαλάζιοι" βουλευτές εστίασαν στην ανάγκη ισοκατανομής των προσφύγων σε όλες τις περιφέρειες.

Στην κυβέρνηση έχει χτυπήσει “καμπανάκι” για το θέμα, ενώ το ερώτημα είναι κατά πόσο οι πρόσφατες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή θα οδηγήσουν σε ένα νέο “τσουνάμι” ροών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v