Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κικίλιας: Έμποροι ναρκωτικών «βαφτίζονταν» ως χρήστες για να αποφυλακιστούν

Σειρά ατασθαλιών δείχνει το πόρισμα από ομάδα εργασίας του ΚΕΘΕΑ.  Τα στοιχεία για το πρόγραμμα Προμηθέας στις φυλακές Διαβατών κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας. Το πόρισμα αφορά μία από τις 110 δομές του ΚΕΘΕΑ

Κικίλιας: Έμποροι ναρκωτικών «βαφτίζονταν» ως χρήστες για να αποφυλακιστούν

Εμπόρους ναρκωτικούς που «βαφτίζονταν» ως χρήστες ναρκωτικών για να αποφυλακισθούν, οικονομικές ατασθαλίες και άλλες παρατυπίες δείχνει το πόρισμα για το πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ Προμηθέας στις φυλακές Διαβατών. Το πόρισμα έγινε από ομάδα εργασίας που συγκροτήθηκε από εργαζόμενους στο ΚΕΘΕΑ και κατατέθηκε στη Βουλή από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε στις «καταιγιστικές εξελίξεις» σε σχέση με τις αποκαλύψεις που έφτασαν στα χέρια του. Όπως είπε για το πολυσέλιδο πόρισμα πρέπει να ενημερωθούν τα κόμματα.

Από τον έλεγχο προέκυψε μεταξύ άλλων: χρήση ουσιών από εργαζόμενους και εξωτερικά εμπλεκόμενων στο σύστημα, έκδοση βεβαιώσεων σε μέλη που παράτυπα εντάχθηκαν στο πρόγραμμα, χρήση νομικών ευεργετημάτων σε μέλη κι αποφοίτους προγράμματος που το χρησιμοποιούσαν χωρίς να έχουν κανένα πρόβλημα με χρήση ουσιών. Επίσης μένει να εξακριβωθεί αν συνδέονται δικηγόροι, σωφρονιστικοί υπάλληλοι ή και εργαζόμενοι του οργανισμού.

Να σημειωθεί πως έχει επιβεβαιωθεί η απώλεια ηλεκτρονικών υπολογιστών με στοιχεία μελών άλλα και άλλα περιστατικά που δεν είναι εύκολα ανιχνεύσιμα αλλά προκάλεσαν πρόβλημα εποπτείας.

«Όταν η ηγεσία του  Υπουργείου και η κυβέρνηση μίλησαν για έλεγχο σε ότι έχει να κάνει με τη διοίκηση ΚΕΘΕΑ και την οικονομική διαχείριση κάποιοι βιάστηκαν να μας κατακεραυνώσουν» επεσήμανε ο Β. Κικίλιας. Προσέθεσε δε πως «ζητώ να προσκληθεί στην Επιτροπή το Δ.Σ. ΚΕΘΕΑ να έρθει να δώσει εξηγήσεις γιατί δεν έκανε καμία ενέργεια για να προφυλάξει το λαό. Γιατί τα 20 εκατομμύρια  ευρώ που πηγαίνουν στο ΚΕΘΕΑ κάθε χρόνο από Έλληνες φορολογούμενους ανήκουν σε αυτούς». 

Ξανθός: Το πόρισμα αφορά μία από τις 110 δομές του ΚΕΘΕΑ

Παίρνοντας το λόγο στην επιτροπή ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός επεσήμανε πως αυτή η συγκεκριμένη ΠΝΠ που συζητείται τώρα στη Βουλή, είχε κατατεθεί τον Σεπτέμβριο και “παρά τα συνεχόμενα αιτήματά για αιτιολόγηση της αιχμής για ατασθαλίες δεν λάβαμε καμία απάντηση”. Παράλληλα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι το συγκεκριμένο Πόρισμα αφορά μία από τις 110 δομές του ΚΕΘΕΑ, ενώ σημείωσε ότι αυτή η έρευνα διατάχθηκε από εσωτερική διαδικασία, για λόγους εσωτερικού ελέγχου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v