Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κόντρες και για τις ... μολότοφ στη Βουλή

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας σχολίασε πως ενώ η κατοχή μολότοφ γίνεται κακούργημα, η οπλοφορία και η οπλοχρησία ενός καλάσνικοφ είναι ένα απλό πλημμέλημα.

Κόντρες και για τις ... μολότοφ στη Βουλή

Η επαναφορά της κατοχής βομβών μολότοφ ως κακούργημα αντί πλημμελήματος - με τις προωθούμενες αλλαγές στον ποινικό κώδικα- πυροδότησε συζήτηση στη Βουλή.

Μιλώντας στην επιτροπή της Βουλής όπου συζητούνται οι ποινικές κώδικες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας σχολίασε πως ενώ η κατοχή μολότοφ γίνεται κακούργημα, η οπλοφορία και η οπλοχρησία ενός καλάσνικοφ είναι ένα απλό πλημμέλημα. Ασκώντας κριτική στις προωθούμενες διατάξεις επεσήμανε «σας είπα πριν, ότι το δικαιοκρατικό και φιλελεύθερο πνεύμα του ποινικού κώδικα, δεν επιτρέπει καν σαν σκέψη, να πάμε σε τυποποίηση εγκλημάτων που μπορεί να αναφέρονται στο φρόνημα, στην σκέψη, στην πρόθεση. Πείτε μου σας παρακαλώ, ποιο αδίκημα διαπράττει αυτός που κατέχει μία βόμβα μολότοφ στην πλάτη».

Απαντώντας ο Υπουργός Δικαιοσύνης σημείωσε πως «Αυτός ο οποίος έχει μια βόμβα μολότοφ στο σακίδιο του, τι την θέλει; Βόλτα θα κάνει με τη βόμβα μολότοφ; Δηλαδή, ο έμπορος ναρκωτικών που έχει μια τσάντα με ναρκωτικά, βόλτα θα κάνει;».

Για να προσθέσει «αν θέλετε να ξεχάσετε γεγονότα που πλήττουν την ελληνική πολιτεία και την ίδια τη δημοκρατία, θυμηθείτε τουλάχιστον τη Μαρφίν. Οι Έλληνες δεν το ξεχνάνε. Πρέπει κάποια στιγμή να βάλουμε μια σειρά σε ορισμένα ζητήματα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v