Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δ. Τσοβόλας: Η εξαίρεση Τζανακόπουλου-Πολάκη θα οδηγήσει σε ακύρωση της διαδικασίας

Ο συνήγορος του Δ. Παπαγγελόπουλου μιλά για «πολιτική σκοπιμότητα» της Νέας Δημοκρατίας στην Προανακριτική. Ζητά την εξαίρεση τριών βουλευτών Ν.Δ και ΚΙΝΑΛ.

Δ. Τσοβόλας: Η εξαίρεση Τζανακόπουλου-Πολάκη θα οδηγήσει σε ακύρωση της διαδικασίας

Η εξαίρεση των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από την προανακριτική επιτροπή θα έχει ως αποτέλεσμα η σύνθεση να κριθεί 100% άκυρη από το δικαστικό συμβούλιο επεσήμανε ο Δ. Τσοβόλας, συνήγορος του Δ. Παπαγγελόπουλου. Μάλιστα καταλόγισε πολιτική σκοπιμότητα στη Νέα Δημοκρατία πως επιδιώκει να κριθεί άκυρη η προανακριτική και να μην προχωρήσει η ουσιαστική έρευνα.

Μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες σημείωσε μεταξύ άλλων πως «δεν μπορεί ο αιτών την εξαίρεση να αποφασίζει για τη δική του αίτηση». Παράλληλα επεσήμανε πως ο νόμος περί ευθύνης υπουργών δεν προβλέπει πουθενά την εξαίρεση των βουλευτών. Και σημείωσε πως θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε βουλευτής μέλος, κάνοντας ενδεικτική αναφορά στον Ανδ. Λοβέρδο.

Ο Δ. Τσοβόλας κατέθεσε αίτηση και υπόμνημα στην προανακριτική, σημειώνοντας πως «είναι αυθαίρετη και παράνομη» η εξαίρεση των δύο βουλευτών και ζητώντας την ανάκλησή της. Επίσης ανέφερε πως για να φανεί το αδιέξοδο της διαδικασίας, «ζητάμε την εξαίρεση των Θ. Πλεύρη, Β. Κεγκέρογλου και Κ. Κυρανάκη», με το σκεπτικό ότι ενώ είναι μέλη της επιτροπής έχουν μιλήσει για σκάνδαλο και σκευωρία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v