Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αυστηροποιούνται οι ποινές για βιασμό ανηλίκων - Οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα

Οι αλλαγές στον ποινικό κώδικα που ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας. Την Τετάρτη η ψηφοφορία στην Ολομέλεια. Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της επιτροπής της Βουλής.

Αυστηροποιούνται οι ποινές για βιασμό ανηλίκων - Οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα

Μια σειρά αλλαγών έρχονται στους ποινικούς κώδικες, που ψηφίζονται την Τετάρτη. O υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας ανακοίνωσε μεταξύ άλλων:

1. Αυστηροποίηση του πλαισίου τιμώρησης του βιασμού αρ. 336 ΠΚ. Ήταν κάθειρξη (5-15 έτη ) και έγινε κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών (10-15).

2. Τροποποίηση του αρ. 79 ΠΚ παρ. 7 έτσι ώστε στην απόφαση να αναφέρονται ρητά οι λόγοι που δικαιολογούν την κρίση του δικαστηρίου για την επιμέτρηση της ποινής που επέβαλε. Στο προηγούμενο καθεστώς για την επιμέτρηση της ποινής χρειαζόταν ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία πράγμα που θα οδηγούσε σε σωρεία αναιρέσεων.

3. Επαναφορά κακόβουλης βλασφημίας και καθύβριση θρησκευμάτων (αρ. 198 ΠΚ). Προβλέπει φυλάκιση έως 2 έτη όποιος κακόβουλα καθυβρίζει τον θεό και όποιος δημόσια και κακόβουλα καθυβρίζει την ορθόδοξη Εκκλησία ή άλλη θρησκεία ανεκτή στην Ελλάδα.

4. Αυστηροποίηση του πλαισίου τιμώρησης της διακίνησης μεταναστών του ν. 4251/2014.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v