Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η πολιτική σύγκρουση για τα πανεπιστήμια «μεταφέρεται» στη Βουλή

«Ο κύκλος της καταστολής φέρνει συνεχώς νέες εντάσεις», προειδοποίησε η πρώην υπουργός Θεανώ Φωτίου. “Μήπως θέλετε ένα άσυλο για τα όπλα, τις γιάφκες, τις εγκληματικές ομάδες;” είπε προς την αξιωματική αντιπολίτευση ο Σπ. Λιβανός,

Η πολιτική σύγκρουση για τα πανεπιστήμια «μεταφέρεται» στη Βουλή

Στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής μεταφέρεται η κόντρα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τα πανεπιστήμια. Η σημερινή ημέρα είναι “αφιερωμένη” στην ΠΝΠ που περιλαμβάνει μια ευρεία γκάμα θεμάτων των υπουργείων Οικονομικών , Υγείας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας .

Ωστόσο ένα από τα κεντρικά θέματα αντιπαράθεσης στην κοινοβουλευτική επιτροπή αφορά στα πανεπιστήμια.

“Μήπως θέλετε ένα άσυλο για τα όπλα, τις γιάφκες, τις εγκληματικές ομάδες;” είπε προς την αξιωματική αντιπολίτευση ο Σπ. Λιβανός, θέτοντας μιας σειρά ερωτημάτων. Μεταξύ άλλων ανέφερε “είστε ευχαριστημένοι με αυτό που αφήστε πίσω ως ελληνικό πανεπιστήμιο; Πρέπει να φυλάσσονται τα πανεπιστήμια ; Θέλετε να έχουμε ανοιχτά πανεπιστήμια; Θέλετε τελικώς πανεπιστήμια που να καλωσορίζουν τους μπαχαλάκηδες ;“.

Τέλος σημείωσε πως η κυβέρνηση με την πολιτική της θέλει να ενισχύσει τα πανεπιστήμια, αναφέροντας “είμαστε ταγμένοι στην υπηρεσία του ασύλου: του ασύλου διακίνησης ιδεών και της γνώσης”.

Από την πλευρά της η πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου ανέφερε πως : «σας το είχα πει τον Ιούλιο όταν ψηφίζατε την κατάργηση του ασύλου ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να καταργήσετε εσείς με νομοθετικές πράξεις το άσυλο, γιατί είναι ευρύτερη έννοια εμπεδωμένη στο λαό». Σημείωσε πως «υπήρξα 40 χρόνια καθηγήτρια του Πολυτεχνείου και έχω δει πολλές κυβερνήσεις τι έκαναν ειδικά στο Πολυτεχνείο με το φαύλο κύκλο της έντασης και της αστυνομοκρατίας που δεν οδηγεί πουθενά».

Κλείνοντας την τοποθέτησή της προειδοποίησε πως «ο κύκλος της καταστολής φέρνει συνεχώς νέες εντάσεις.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v