Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άγρια αντιπαράθεση μεταξύ Ν. Κεραμέως και Ν. Φίλη

“Εσείς επιλέγετε να είστε με αυτούς που κάνουν ορμητήρια βίας τα πανεπιστήμια” είπε η Ν. Κεραμέως. “Θα μας βρείτε απέναντι εδώ και στο πεζοδρόμιο” απάντησε ο Ν. Φίλης. Η κόντρα ξεκίνησε από την ΑΣΟΕΕ και επεκτάθηκε στην πρόσφατη επίθεση στο γραφείο της υπουργού Παιδείας.

Άγρια αντιπαράθεση μεταξύ Ν. Κεραμέως και Ν. Φίλη

Σφοδρή σύγκρουση είχαν στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης. Η κόντρα πήρε και προσωπικά χαρακτηριστικά, καθώς επεκτάθηκε και στην πρόσφατη επίθεση στο γραφείο της υπουργού.

Κατά τη συνεδρίαση υπήρξαν “θερμοί” διάλογοι. “Θεωρείται φυσιολογικό τα πανεπιστήμια μας να έχουν πέτρες, ρόπαλα, εργαλεία, μάρμαρα” είπε η Νίκη Κεραμέως . “Το ξέρετε πως άνοιξαν με αλυσοπρίονο την πόρτα στην ΑΣΟΕΕ ” προσέθεσε, για να ακουστεί βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- πληροφορίες αναφέρουν πως ήταν ο Κ. Μάρκου - να λέει “και καλά κάνανε”.

“Είναι αδιανόητο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει όσους με οποιαδήποτε μορφή προσπαθούν να επιβάλλουν τις απόψεις τους” είπε η υπουργός Παιδείας, προσθέτοντας “εσείς επιλέγετε να είστε με αυτούς που κάνουν ορμητήρια βίας τα πανεπιστήμια”. Για να επισημάνει πως “η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέδειξε περίτρανα ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπέθαλπε αυτές τις πρακτικές” και να ασκήσει κριτική στο Ν. Φίλη πως επέλεξε να πάει χθες στην ΑΣΟΕΕ και “να πυροδοτήσει την ένταση”. Μάλιστα σημείωσε πως “η θέση του κ. Φίλη είναι δυσμενής. Πήγε στην ΑΣΟΕΕ και τον αποδοκίμασαν οι φοιτητές”

Απαντώντας ο Νίκος Φίλης επεσήμανε πως “η κυρία υπουργός δεν γνωρίζει από λαό και κίνημα. Στο κίνημα υπάρχει δημοκρατία”. Για να προσθέσει “πήγα χθες για την πολιορκία των φοιτητών. Έτσι έχουμε μάθει εμείς στην αριστερά, να είμαστε εκεί και να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα του λαού”.

Συνέχισε λέγοντας – με αφορμή το ότι ακούστηκε αποδοκιμασία όταν πήγε στην ΑΣΟΕΕ- πως “να δούμε εσείς τι θα κάνατε αν ήσασταν εκεί” και να συνεχίσει τα πυρά προς την υπουργό λέγοντας “τώρα τι κάνετε φτηνή δημαγωγία; Δεν με ενοχλεί καθόλου”. Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως “δεν θα περάσει η προσπάθεια αλλαγής στην ατζέντα” της κυβέρνησης, προειδοποιώντας “θα είμαστε απέναντι και εδώ και στο πεζοδρόμιο”

Κατά τη διάρκεια της πολιτικής αντιπαράθεσης η Ν. Κεραμέως άσκησε κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ για το ότι δεν καταδίκασε την επίθεση στο γραφείο της την Παρασκευή. Για να απαντήσει ο Ν. Φίλης πως “η επίθεση στο γραφείο είναι λυπηρή και καταδικαστέα”, να μιλήσει για “ένα πταίσμα, ένα ελαφρύ πλημμέλημα, κόκκινες μπογιές" και να προσθέσει "μας ενοχλεί βεβαίως”.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v