Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένει η κυβέρνηση στη διάταξη για προστασία των τραπεζικών στελεχών

Παραμένει η διάταξη για τα τραπεζικά στελέχη στο νέο ποινικό κώδικα αλλά όχι η ρύθμιση για τη βλασφημία. Οι υπουργικές διευκρινίσεις για τη διατάραξη κοινής ησυχίας.

Επιμένει η κυβέρνηση στη διάταξη για προστασία των τραπεζικών στελεχών

Η διάταξη για τα τραπεζικά στελέχη που προβλέπει πως για τον καταλογισμό του αδικήματος της απιστίας απαιτείται προηγουμένως έγκληση διατηρείται στους ποινικούς κώδικες, που ψηφίζονται σήμερα.

«Πρέπει να σταθούμε μπροστά στον καθρέφτη της ατομικής μας ευθύνης» είπε ο αρμόδιος υπουργός, επισημαίνοντας ότι «όλοι οι οίκοι αξιολόγησης λένε πως η Ελλάδα πρέπει να κινηθεί σε δύο κατευθύνσεις: τις μεταρρυθμίσεις και τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων». Απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, είπε «εσείς δεν έχετε συναναστραφεί γνωστούς σας που να σας λένε ότι έχουν δάνεια και κανείς δεν τους τα ρυθμίζει;» και προσέθεσε πως με τη συγκεκριμένη διάταξη «μπαίνουν όλες οι απαραίτητες ασφαλιστικές δικλίδες».

Όσον αφορά στη διάταξη για τη βλασφημία, ο Κ. Τσιάρας επεσήμανε πως υπήρξαν αντιδράσεις και έχει αποσυρθεί, καθώς «δεν θέλουμε τον διχασμό που κάποιοι καλλιεργούσαν το προηγούμενο διάστημα».

Παράλληλα επεσήμανε πως «οι περισσότεροι συνάδελφοι μπερδεύουν τη βλασφημία με την εξύβριση», ενώ σημείωσε πως «η δική μου προσέγγιση ήταν ότι έπρεπε να προστατεύουμε τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων που είναι στον ελλαδικό χώρο. Και αυτούς τους κατατρεγμένους που είναι στον ελλαδικό χώρο και να μην υπάρχουν φαινόμενα που έχουμε παρατηρήσει».

Νωρίτερα ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε αναφερθεί και στην επαναφορά ως πλημμέλημα της διατάραξης κοινής ησυχίας. «Θέλω να διαβεβαιώσω ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να διαφυλάξει ουσιαστικά και να προστατεύσει το συμφέρον του απλού πολίτη». Για να προσθέσει πως η κυβέρνηση θέλει να στηρίξει την οικονομική ανάπτυξη και όχι να δημιουργεί εμπόδια στην επιχειρηματικότητα, με πολύ σφιχτά ωράρια που ίσχυσαν στο παρελθόν. Αντιθέτως, η κυβέρνηση θα φροντίσει να μην υπάρξουν τέτοιου είδους προβλήματα, αλλά δεν μπορεί και να αφήσει απροστάτευτο το δικαίωμα του πολίτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v