Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Ναι» με όρους στην λαϊκή νομοθετική πρωτοβουλία από τη Νέα Δημοκρατία

Στο θέμα αναφέρθηκε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης στην Ολομέλεια, λέγοντας πως η Νέα Δημοκρατία είναι θετική στο να υιοθετήσει την πρόταση, προσθέτοντας παράλληλα πως “η δική μας πρόταση θα έχει όρους και περιορισμούς”.

«Ναι» με όρους στην λαϊκή νομοθετική πρωτοβουλία από τη Νέα Δημοκρατία

Θετική είναι η Νέα Δημοκρατία στο να υιοθετήσει στο πλαίσιο της Συνταγματικής Αναθεώρησης πρόταση για τη λαϊκή νομοθετική πρωτοβουλία (με συλλογή υπογραφών). Σημειώνεται πως ανάλογη πρόταση έχουν καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το Κίνημα Αλλαγής.

Στο θέμα αναφέρθηκε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης στην Ολομέλεια, λέγοντας πως η Νέα Δημοκρατία είναι θετική στο να υιοθετήσει την πρόταση, προσθέτοντας παράλληλα πως “η δική μας πρόταση θα έχει όρους και περιορισμούς”. Μεταξύ άλλων σημείωσε πως ορισμένα ζητήματα εξ΄ ορισμού δεν μπορούν να εντάσσονται στη διαδικασία (π.χ. ζητήματα εθνικής άμυνας και εξωτερικής πολιτικής), ενώ πρέπει να υπάρχει και περιορισμός τον αριθμό των προτάσεων που θα μπορούν να υποβληθούν.

Μεγάλο ερώτημα παραμένει το πόσες υπογραφές θα απαιτούνται, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μιλήσει για 100.000 υπογραφές και το Κίνημα Αλλαγής για 500.000.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v