Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Θάνος Τζήμερος επανεξελέγη πρόεδρος στη Δημιουργία Ξανά

Το συνέδριο του κόμματος επανεξέλεξε τον ιδρυτή, Θάνο Τζήμερο για τρίτη συνεχή θητεία στη θέση του προέδρου με 94,8 % έναντι 5,2% του άλλου υποψηφίου Γιώργου Χαϊδόπουλου.

Ο Θάνος Τζήμερος επανεξελέγη πρόεδρος στη Δημιουργία Ξανά

Το 2ήμερο συνέδριο της Δημιουργία Ξανά που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 23 & 24 Νοεμβρίου στον πολυχώρο "ΑΘΗΝΑΪΣ" εξέλεξε νέα όργανα του κόμματος: το Πολιτικό Συμβούλιο, την Εθνική Επιτροπή και την Ελεγκτική Αρχή και επανεξέλεξε τον ιδρυτή, Θάνο Τζήμερο για τρίτη συνεχή θητεία στη θέση του προέδρου με 94,8 % έναντι 5,2% του άλλου υποψηφίου Γιώργου Χαϊδόπουλου.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στο συνέδριο συζητήθηκε η ιδεολογική ταυτότητα του κόμματος και διαμορφώθηκε το σχέδιο για την οργανωτική ανασυγκρότηση και τους πολιτικούς του στόχους. Η Δημιουργία Ξανά είναι ένα φιλελεύθερο, πατριωτικό κόμμα, που υποστηρίζει την οικονομική ανάπτυξη της χώρας με εργαλεία την χαμηλή φορολογία, την απελευθέρωση της αγοράς, την εξάλειψη της γραφειοκρατίας μέσω πληροφορικής, την αξιολόγηση δομών και ανθρώπων του Δημόσιου Τομέα, και τον περιορισμό του κράτους σε ρόλο επόπτη του οικονομικού παιχνιδιού και όχι παίκτη ή αντίπαλου της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Υποστηρίζει επίσης τον σεβασμό των ατομικών δικαιωμάτων, αλλά καταγγέλλει τον δικαιωματισμό και την πολιτική ορθότητα ως μεταμοντέρνες μορφές φασισμού.

Οι ομιλητές υπογράμμισαν την πάγια θέση του κόμματος για το μεταναστευτικό, το οποίο η Δημιουργία Ξανά από το 2015 είχε χαρακτηρίσει ως καθαρή εισβολή. Η κριτική που έγινε στους χειρισμούς των κυβερνήσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ήταν από καθαρά φιλελεύθερη σκοπιά: καμμία κοινωνία δεν μπορεί να υποχρεωθεί να δεχθεί άτομα ασύμβατα με τον πολιτισμό της, να εξαναγκάζεται να τα συντηρεί με τους φόρους της, να υφίσταται την εισαγόμενη εγκληματικότητα και αυτό να γίνεται συνεχώς, με καταιγιστικό ρυθμό. Η Δημιουργία Ξανά θεωρεί πως όσο υπάρχει το κίνητρο των δωρεάν παροχών, οι ροές των εισβολέων θα αυξάνονται εκθετικά. Η μόνη λύση είναι η εφαρμογή του νόμου για την παράνομη είσοδο και για όσους την διευκολύνουν: σύλληψη, προφυλάκιση (σε κλειστές δομές, χωρίς δικαίωμα εξόδου), απόρριψη του αιτήματος ασύλου ασυζητητί (εξέταση του αιτήματος θα γίνεται μόνο για όσους προέρχονται από όμορες χώρες), δίκη, καταδίκη και απέλαση.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν τα δύο πάνελς που διοργανώθηκαν την Κυριακή με προσωπικότητες του ευρύτερου φιλελεύθερου και πατριωτικού χώρου. Στην πρώτη ενότητα, η κα Μιράντα Ξαφά και ο κος Γιώργος Μπήτρος παρουσίασαν τη σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας, υπογραμμίζοντας τις εγγενείς στρεβλώσεις του ελληνικού πολιτικού συστήματος που ευθύνονται για την παράταση της κρίσης και απάντησαν σε ερωτήσεις των παρισταμένων.

Επίσης, οι δημοσιογράφοι κος Θανάσης Παπανδρόπουλος, κος Κώστας Στούπας και κος Σακελλάρης Σκουμπουρδής συζήτησαν με τον Θάνο Τζήμερο θέματα της φιλελεύθερης ατζέντας. Στο δεύτερο πάνελ ο πρόεδρος της Νέας Δεξιάς, κος Φαήλος Κρανιδιώτης και ο εκπρόσωπος του Δικτύου Ελλήνων Συντηρητικών κος Ραφαήλ Καλυβιώτης συζήτησαν με τον Θάνο Τζήμερο για την έννοια του έθνους και τη λειτουργία του σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον. Συμφώνησαν πως το μέλλον της χώρας και η φυσιογνωμία της Ευρώπης απειλείται από την εισβολή του Ισλάμ, το οποίο ενώ παρουσιάζεται ως θρησκεία, είναι στην πραγματικότητα ένας πολιτικός, νομικός και στρατιωτικός μηχανισμός με στόχο την άλωση της Ευρώπης εκ των έσω.

Το συνέδριο της Δημιουργία Ξανά τίμησε με την παρουσία του ο κος Στέφανος Μάνος ο οποίος ως πρόεδρος της Δράσης είχε συνεργαστεί με τον Θάνο Τζήμερο στις εκλογές του Ιουνίου του 2012.

Το συνέδριο, που έγινε ταυτόχρονα με φυσική και διακτυακή παρουσία, παρακολούθησαν περισσότερα από 1000 μέλη του κόματος. Όλες οι ψηφοφορίες ήταν ηλεκτρονικές με χρήση του συστήματος “Ζευς” που ανέπτυξαν Έλληνες πανεπιστημιακοί. Τα μέλη της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ψήφιζαν από κάθε γωνιά της γης, με τα αποτελέσματα να εμφανίζονται σχεδόν αμέσως. Η Δημιουργία Ξανά χρησιμοποιεί, από το 2012, την Πληροφορική σε όλες τις δραστηριότητές της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v