Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Ρεγγίνα Βάρτζελη δίνει το «παρών» στην ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ

Το «δεξί χέρι» του Γ.Παπανδρέου είναι το όνομα-έκπληξη στην 694μελή Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης. Μετέχουν πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ και προσωπικότητες από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο. Πρεμιέρα το Σάββατο με ομιλία του Α. Τσίπρα.

H Ρεγγίνα Βάρτζελη δίνει το «παρών» στην ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ

 Στα 694 ανήλθαν, τελικά, τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία «σφραγίζει» τον μετασχηματισμό του σε κόμμα του αριστερού-προοδευτικού χώρου.

Το στίγμα το δίνουν πρόσωπα που έχουν ταυτιστεί με τον ηγετικό πυρήνα του ΠΑΣΟΚ, όπως η Ρεγγίνα Βάρτζελη, που είχε διατελέσει Γενική Γραμματέας παρά τω Πρωθυπουργώ επί διακυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου και διευθύντρια της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ το ίδιο διάστημα.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, οι συζητήσεις του Αλέξη Τσίπρα με την κ.Βάρτζελη είχαν ξεκινήσει από τις αρχές του έτους, με την ίδια υπέρμαχο του εγχειρήματος συσπείρωσης του προοδευτικού χώρου με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Το “ναι” για τη συμμετοχή της στην ΚΕΑ δόθηκε προ ημερών, στην τελική συζήτηση που είχε με τον κ. Τσίπρα πριν ο ίδιος αναχωρήσει για το Παρίσι.

Στο όργανο μετέχουν όλα τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, οι ευρωβουλευτές που δεν είναι κομματικά μέλη (Πέτρος Κόκκαλης, Αλέξης Γεωργούλης, Στέλιος Κούλογλου, Ελενα Κουντουρά), προσωπικότητες του ευρύτερου προοδευτικού χώρου (Σταμάτης Κραουνάκης, Θύμιος Λιβάνης, Αννα Τσάτσου-Παπαδημητρίου), πρώην κυβερνητικά στελέχη που επίσης δεν είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ (Στέργιος Πιτσιόρλας, Μαρία Ρεπούση) και εκπρόσωποι των «συμμάχων», προερχόμενων, κυρίως, από το πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, που αποφάσισαν να συμπορευτούν μαζί του «στη νέα μεγάλη παράταξη» με αφορμή τις εθνικές εκλογές (Γιάννης Ραγκούσης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Αγης Τάτσης, Στέφανος Τζουμάκας, Χάρης Τσιόκας, Νίκος Μπίστης, Δημήτρης Χατζησωκράτης κ.α.).

Στις προσωπικότητες ανήκει και ο γνωστός ηθοποιός Απόστολος Γκλέτσος, ο οποίος για πρώτη φορά προσεγγίζει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σημειώσαμε το πρωί, η ΚΕΑ θα συνεδριάσει για πρώτη φορά το Σαββατοκύριακο στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, ενώ το άνοιγμα των εργασιών θα κάνει ο κ. Τσίπρας.
Στη συνέχεια θα εκλεγεί ένα μικρότερο «Συντονιστικό» όργανο που θα λειτουργεί ως πολιτικό κέντρο σε τακτική βάση για να τρέξει τόσο πολιτικά ζητήματα όσο και τις διαδικασίες της ανασυγκρότησης του χώρου.

* Δείτε όλα τα ονόματα στη στήλη Συνοδευτικό Υλικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v