Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενταση στην κατάθεση Μανιαδάκη στην προανακριτική

Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η κατάθεση του Ν. Μανιαδάκη στην προανακριτική επιτροπή. Διαξιφισμοί μεταξύ των μελών της επιτροπής μετά τις οι αναφορές του μάρτυρα πως του έλεγαν να μιλήσει και να μην φοβάται γιατί θα εκλεγεί ξανά το τότε κυβερνών κόμμα.

Ενταση στην κατάθεση Μανιαδάκη στην προανακριτική

Νέες αναφορές από το Ν. Μανιαδάκη στους διαλόγους που είχε με τις εισαγγελικές αρχές, ενώ έδωσε τη διεύθυνση του διαμερίσματος στη Μιχαλακοπούλου που έγιναν κάποιες από τις συναντήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής φέρεται να κατέθεσε πως του έδειχναν υπουργικές αποφάσεις, θέτοντας συγκεκριμένα ερωτήματα για το αν ήταν προϊόν πολιτικής συναλλαγής.

Όπως είπε, τον ρωτούσαν για συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα και του έλεγαν να μην φοβάται και να μιλήσει γιατί δεν θα επανεκλεγούν. Μάλιστα είπε- με βάση πάντα πληροφορίες- ότι του είπαν ότι ξέρουν τόσες λεπτομέρειες για τον Άδωνι, ακόμη και για το ποιος πληρώνει τις κουρτίνες του σπιτιού του.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στο FBI, ενώ συνέχισε λέγοντας πως είχε συναντήσει 4-5 φορές τους Εισαγγελείς Διαφθοράς. Μεταξύ άλλων επεσήμανε πως ποτέ δεν τους είπε ότι κανένα πολιτικό πρόσωπο θα τους καταστρέψει. Μάλιστα φέρεται να δήλωσε πως δεν μετέφερε ποτέ κάποια απειλή εκ μέρους του Γ. Στουρνάρα.

Με βάση πληροφορίες, οι αναφορές του μάρτυρα πως του έλεγαν να μιλήσει και να μην φοβάται γιατί θα εκλεγεί ξανά το τότε κυβερνών κόμμα προκάλεσαν ένταση μεταξύ των μελών της Προανακριτικής. Ο Θ. Πλεύρης σχολίασε - σύμφωνα με πηγές- πως αυτά θυμίζουν όσα λέγονταν από το ΣΥΡΙΖΑ ότι θα βάλουν δύο αντιπάλους στην φυλακή και θα κερδίσουν τις εκλογές. Μάλιστα ακολούθησε αναφορά του Δ. Μαρκόπουλου στον Π. Πολάκη και από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να ακούστηκε η φράση “πρόσεχε μην έρθει εδώ”. Για να επανέλθει ο γαλάζιος βουλευτής- σύμφωνα πάντα με πληροφορίες - λέγοντας “ακόμα να τον μαζέψετε; “ .

Παράλληλα ο Ν. Μανιαδάκης αναφέρθηκε και στις συναντήσεις που είχε με κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ . Όσον αφορά στο Δ. Παπαγγελόπουλο υπήρξε ερώτημα από το ΣΥΡΙΖΑ αν ασκήθηκαν πιέσεις και φέρεται να απάντησε πως δεν γνωρίζει κάτι τέτοιο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v