Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στ. Πέτσας: Τους πρώτους μήνες του 2020 το νέο πλαίσιο ενίσχυσης του Τύπου

"Στόχος της Κυβέρνησης είναι το νέο θεσμικό πλαίσιο να τεθεί σε ισχύ εντός των πρώτων μηνών του 2020" αναφέρει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Στ. Πέτσας για το πρόγραμμα ενίσχυσης του τύπου.

Στ. Πέτσας: Τους πρώτους μήνες του 2020 το νέο πλαίσιο ενίσχυσης του Τύπου

Ο κ. Πέτσας διαβίβασε στη Βουλή έγγραφη απάντηση σε ερώτηση που είχαν καταθέσει 36 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητούσαν να ενημερωθούν πότε θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα ενίσχυσης των εφημερίδων.

Όπως επεσήμανε ο Στ. Πέτσας η κυβέρνηση προχωρά σε διαβούλευση με τα κόμματα και τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να προωθήσει ένα νέο πλαίσιο που «θα συνάδει με το ρόλο και την αποστολή του Τύπου ως πυλώνα δημοκρατίας, πολιτισμού, πλουραλισμού και προώθησης του δημόσιου διαλόγου».

Παράλληλα αναφέρει ότι «τα ποσά που είχαν εξασφαλισθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό για τα προγράμματα ενίσχυσης για το 2019 θα επαναδεσμευθούν για το 2020 προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι δράσεις που θα αποφασιστούν για την στήριξη του Τύπου, τόσο των εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας όσο και των τοπικών και περιφερειακών εφημερίδων».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v