Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ονομαστική ψηφοφορία σε τρία άρθρα του νομοσχεδίου για την Παιδεία ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Το νομοσχέδιο συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια και η ψηφοφορία αναμένεται να γίνει την Πέμπτη το πρωί.

Ονομαστική ψηφοφορία σε τρία άρθρα του νομοσχεδίου για την Παιδεία ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για τα άρθρα 16, 33 και 50 κατέθεσαν 26 βουλευτές της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας «Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων, Έρευνας & άλλες διατάξεις». Το νομοσχέδιο συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια και η ψηφοφορία αναμένεται να γίνει την Πέμπτη το πρωί.

Ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να γίνει ονομαστική ψηφοφορία για:

- Τη χρηματοδότηση των ΑΕΙ που συνδέεται με την αξιολόγηση (άρθρο 16). Μεταξύ άλλων τονίζεται πως “η κυβέρνηση για πρώτη φορά συνδέει τη χρηματοδότηση των Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων με την αξιολόγηση στη βάση τιμωρητικών, ιδιωτικο-οικονομικών κριτηρίων (μοντέλο 80-20) προδιαγράφοντας έτσι τη μείωση της δημόσιας χρηματοδότησης των ΑΕΙ κατά 20%”.

- Την επ' αόριστο αναστολή λειτουργίας των 37 νέων τμημάτων ΑΕΙ σε 11 πανεπιστήμια της χώρας ( άρθρο 33)

- Την εξίσωση των πτυχίων κολεγίων με τα πτυχία των ΑΕΙ (άρθρο 50). Ειδικότερα γίνεται λόγος για “ μία διάταξη η οποία δεν τέθηκε ποτέ σε δημόσια διαβούλευση”, ενώ επισημαίνεται πως: η κυβέρνηση υποβαθμίζει τα πτυχία των πανεπιστημίων «εξισώνοντάς τα προς τα κάτω» με τους τίτλους σπουδών ιδιωτικών κολεγίων παρακάμπτοντας το άρθρο 16 του Συντάγματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v