Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σύγκρουση στη Βουλή Κεραμέως- Φίλη για τα κολέγια

Ο Νίκος Φίλης εξαπέλυσε βέλη στην υπουργό παιδείας πως κάνει το delivery ιδιωτικών συμφερόντων καθώς εξισώνει επαγγελματικά τα πτυχία ΑΕΙ και κολεγίων.

Σύγκρουση στη Βουλή Κεραμέως- Φίλη για τα κολέγια

Κόντρα ξέσπασε στην Ολομέλεια ανάμεσα στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και τον πρώην υπουργό Νίκο Φίλη.

Η υπουργός κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για υποκρισία και φθηνό λαϊκισμό, λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την επαγγελματική ισοδυναμία των κολεγίων αλλά ως κυβέρνηση είχε φροντίσει να την αναγνωρίσει. Νωρίτερα ο Νίκος Φίλης εξαπέλυσε βέλη στην υπουργό παιδείας πως κάνει το delivery ιδιωτικών συμφερόντων καθώς εξισώνει επαγγελματικά τα πτυχία ΑΕΙ και κολεγίων.

Απαντώντας η Ν. Κεραμέως είπε πως «το 2016 βγήκε προκήρυξη πρόσληψης εκπαιδευτικών γενικής εκπαίδευσης που αναφέρεται την ισοδυναμία των κολεγίων. Την υπογράφει ο κ. Φίλης. Πόση υποκρισία πια». Για να προσθέσει « ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν τις εκλογές για να γίνει αρεστός σε μια συγκεκριμένη ομάδα ψήφισε την εξαίρεση αποφοίτων κολεγίων απο προσλήψεις εκπαιδευτικών», λέγοντας ότι η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία προκάλεσε την παρέμβαση της ευρωπαϊκής επιτροπής.

Από την πλευρά του ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλης σε δήλωση του ανέφερε πως πρόκειται για μια ρύθμιση που δεν την επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά «η κυβέρνηση την επιλέγει και την επιβάλλει εις βάρος των δικαιωμάτων των νέων παιδιών, εις βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης».

Σημειώνεται πως η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ζητήσει να γίνει ονομαστική ψηφοφορία σε τρία άρθρα του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v