Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα «πυρά» της Ελένης Ράικου κατά Δ. Παπαγγελόπουλου

Σύμφωνα με πληροφορίες, είπε πως επέλεξε να μιλήσει για τον «Ρασπούτιν» γιατί αισθάνθηκε ότι με τις ενέργειές του επεδίωκε την κατάλυση του κράτους δικαίου.

Νέα «πυρά» της Ελένης Ράικου κατά Δ. Παπαγγελόπουλου

Για διακοπή της διερεύνησης του σκανδάλου, προκειμένου να μετατραπεί σε σκευωρία, φέρεται να μίλησε στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής η Ελ. Ράικου, εξαπολύοντας νέα βέλη στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώην εισαγγελέας διαφθοράς είπε πως επέλεξε να μιλήσει για τον «Ρασπούτιν» γιατί αισθάνθηκε ότι με τις ενέργειές του επεδίωκε την κατάλυση του κράτους δικαίου.

Σε ερώτηση βουλευτών της Ν.Δ. για το αν ο Δ. Παπαγγελόπουλος παρενέβαινε σε άλλους δικαστικούς λειτουργούς, φέρεται να είπε ότι άλλοι συνάδελφοί της έχουν περάσει τα ίδια, αλλά δεν θέλουν να στοχοποιηθούν.

Όσον αφορά στο αν είχαν υπάρξει κάποια εμβάσματα της Novartis προς τον άνδρα της (σχετική αναφορά υπήρχε σε έγγραφο που είχε στείλει η εισαγγελέας διαφθοράς Ελ. Τουλουπάκη στην προανακριτική) απάντησε -σύμφωνα με πληροφορίες- πως αναζήτησε τα αρχεία αλλά προ ετών είχε πλημμυρίσει το σπίτι και δεν βρέθηκαν.

Για το ενδεχόμενο κατ ´ αντιπαράσταση εξέτασης με το Δ. Παπαγγελόπουλου δέχθηκε ερώτημα η πρώην εισαγγελέας διαφθοράς και φέρεται να είπε πως δεν έχει κανένα πρόβλημα. Να σημειωθεί εδώ πως αυτό είναι κάτι που θα αποφασίσει η επιτροπή.

H Ελ. Ράικου συνέχισε την κατάθεση της μιλώντας, σύμφωνα με πληροφορίες, για κατασκευασμένες καταθέσεις, ενώ φέρεται να είπε πως σε γκαρσονιέρες και καφέ δεν πηγαίνουμε να συναντήσουμε τους μάρτυρες. Παράλληλα πηγές αναφέρουν πως η πρώην εισαγγελέας διαφθοράς, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, είπε πως υπήρχε φόβος και αναφέρθηκε στην οικογένεια της.

Συνέχισε λέγοντας πως «είναι ηλίου φαεινότερον ποιος είναι ο σεναριογράφος αυτής της υπόθεσης, ο επονομαζόμενος Ρασπούτιν». Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως σε κάποιο σημείο ανέφερε πως αν ο πραγματικός Ρασπουτιν βλέπει από εκεί που είναι το Δ. Παπαγγελόπουλο θα τον θαυμάζει.

Από το ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν ερωτήματα για το σύζυγο της Ελ. Ράικου, όπως το αν η μελέτη του συζύγου της για τη Novartis είναι στο διαδίκτυο. Η πρώην εισαγγελέας διαφθοράς φέρεται να είπε πως δεν την βρήκε και να επανέλαβε πως είχε πλημμυρίσει το σπίτι.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v