Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σύγκρουση Γεραπετρίτη με Τζανακόπουλο και Παφίλη

Το πολιτικό θερμόμετρο ανέβηκε στην Ολομέλεια εξαιτίας μιας αναφοράς του Γ. Γεραπετρίτη για την «επίδραση» της απλής αναλογικής σε διάφορες χώρες, με αναφορές και στην άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία. Ουσιαστικά είπε πως δεν μπορούσε να σχηματιστεί ένας ισχυρός κυβερνητικός πόλος στην Γερμανία και τότε ο Χίτλερ ανέλαβε την εξουσία.

Σύγκρουση Γεραπετρίτη με Τζανακόπουλο και Παφίλη

Τη θέση της κυβέρνησης πως δεν τίθεται θέμα πρόωρων εκλογών επανέλαβε ο υπουργός Επικράτειας Γ. Γεραπετρίτης, απαντώντας σε προηγούμενη αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα πως η κυβέρνηση σχεδιάζει να προσφύγει στις κάλπες.

« Ο κ. Τσίπρας κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Εμείς με τους θεσμούς δεν θα παίξουμε στους 6 μήνες διακυβέρνησης για να πάμε σε μια εσωκομματική κάθαρση. Θα είναι μια ακόμα από τις άχαστες προβλέψεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης» είπε.

Ωστόσο το πολιτικό θερμόμετρο ανέβηκε στην Ολομέλεια εξαιτίας μιας αναφοράς του Γ. Γεραπετρίτη για την «επίδραση» της απλής αναλογικής σε διάφορες χώρες, με αναφορές και στην άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία. Ουσιαστικά είπε πως δεν μπορούσε να σχηματιστεί ένας ισχυρός κυβερνητικός πόλος στην Γερμανία και τότε ο Χίτλερ ανέλαβε την εξουσία.

«Πολιτική αθλιότητα να ισχυρίζεται κάποιος ότι για την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία φταίει η απλή αναλογική» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος. Μίλησε για «ολίσθημα» και κάλεσε τον υπουργό να ανακαλέσει για λόγους ιστορικής ειλικρίνειας και ακρίβειας.

«Προσέξτε και διορθώστε» είπε από το ΚΚΕ ο Θανάσης Παφίλης, προς τον υπουργό Επικράτειας. Για να πάρει το λόγο ο Γ. Γεραπετρίτης και να πει «στο ιστορικό πλαίσιο και όχι στην ευθύνη ήταν η αναφορικά».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v