Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Καταγγέλλει κλείσιμο κλινικών

Οι μηδενικές προσλήψεις τους τελευταίους μήνες και η υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών γίνεται φανερό ότι αποτελούν μέρος ενός σχεδίου της κυβέρνησης , που επιδιώκει την πλήρη απαξίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΡΙΖΑ: Καταγγέλλει κλείσιμο κλινικών

Ανακοίνωση εξέδωσε το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ για το κλείσιμο κλινικών, καταγγέλλει τη ΝΔ για πλήρη απαξίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και καλεί τους πολίτες, να υπερασπιστούμε την τεράστια προσπάθεια που έγινε τα τελευταία χρόνια για την επιβίωση και ενδυνάμωσή του.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

"Υγεία ώρα μηδέν. Παρά τις προσδοκίες, που δημιούργησε η κυβέρνηση της ΝΔ με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν τα δημοσιεύματα αλλά και οι καταγγελίες για τα προβλήματα λειτουργίας στις δημόσιες δομές υγείας, επιβεβαιώνοντας ένα σχέδιο διάλυσης και απαξίωσης που προωθείται σκόπιμα στο χώρο της υγείας.

Για μια ακόμη φορά, το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, για το οποίο, τα προηγούμενα χρόνια έγινε τεράστια προσπάθεια από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να διασφαλίσει την ισορροπία του, με σημαντικά αποτελέσματα, σήμερα βρίσκεται σε κίνδυνο κατάρρευσης. Νοσοκομειακές κλινικές και τμήματα κλείνουν λόγω συνταξιοδότησης προσωπικού και υποστελέχωσης ενώ χειρουργεία αναβάλλονται λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων. Ταυτόχρονα χημειοθεραπείες ακυρώνονται συστηματικά ενώ είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται τόσο μεγάλη έλλειψη σε φάρμακα για όλες τις κατηγορίες ασθενειών, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρός κίνδυνος για τη ζωή των πολιτών.

Είναι φανερό, ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δε διαθέτει και ούτε θέλει να εφαρμόσει κανένα σχέδιο στήριξης των δημόσιων νοσοκομείων. Εφτά μήνες διακυβέρνησης και ο κ. Κικίλιας επαίρεται για τα πεπραγμένα του στην υγεία, δημοσιεύοντας video και δηλώσεις κενές περιεχομένου χωρίς καμία αναφορά στα αναγκαία βήματα ενίσχυσης και αναβάθμισης του δημόσιου συστήματος υγείας, ενώ εξακολουθεί να μας εμπαίζει και να μην προχωράει το σχέδιο 2500 προσλήψεων, που παρέλαβε έτοιμο από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Αντίθετα, οι μηδενικές προσλήψεις τους τελευταίους μήνες και η υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών γίνεται φανερό ότι αποτελούν μέρος ενός σχεδίου, που επιδιώκει την πλήρη απαξίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Διαμορφώνονται με αυτό τον τρόπο οι συνθήκες για την εκχώρηση νοσοκομειακών τμημάτων στον κερδοσκοπικό ιδιωτικό τομέα μέσω των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης που επιχειρεί να μας γυρίσει στις μαύρες μέρες που τα Δημόσια Νοσοκομεία έκλειναν, βρίσκονταν στα όρια κατάρρευσης και υπολειτουργούσαν λόγω υποχρηματοδότησης, ο ΣΥΡΙΖΑ προτάσσει την ανάγκη στήριξης και ενίσχυσης των Δημόσιων Δομών με ανθρώπινους και υλικούς πόρους, την αναδιοργάνωση και αξιολόγηση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Καλούμε το προσωπικό του ΕΣΥ και όλους τους πολίτες, να υπερασπιστούμε την τεράστια προσπάθεια που έγινε τα τελευταία χρόνια για την επιβίωση και ενδυνάμωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, συγκροτώντας κοινό μέτωπο απέναντι σε κάθε σχέδιο ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης της υγείας".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v