Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πυρά Θεοδωρικάκου στον Αλέξη Τσίπρα πως συντηρεί την εκλογολογία 

Ο υπουργός Εσωτερικών θέλησε να κλείσει τη σεναριολογία για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Παράλληλα κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως φοβάται τις εκλογές.

Πυρά Θεοδωρικάκου στον Αλέξη Τσίπρα πως συντηρεί την εκλογολογία

“Πρόωρες εκλογές δεν πρόκειται να γίνουν σε καμία περίπτωση” επεσήμανε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, εξαπολύοντας βέλη προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας με την χθεσινή του ομιλία - κατά τη συζήτηση του εκλογικού νόμου στην Ολομέλεια - υπέθαλψε τη σεναριολογία για τις πρόωρες εκλογές.

Για να προσθέσει πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ “το κάνει αυτό γιατί τρέμει. Φοβάται τις βουλευτικές εκλογές. Και προφανώς πρέπει να έχει αλλάξει άποψη για τις δημοσκοπήσεις γιατί διαφορετικά δεν θα ήταν τόσο φοβισμένος”. Επισημαίνοντας πως χρησιμοποιεί το θέμα αυτό «για να καταλαγιάσει τις εσωτερικές αντιθέσεις» στο ΣΥΡΙΖΑ.

“Αν ο στόχος του κυρίου Τσίπρα είναι να ξανακερδίσει τις εκλογές, αυτός ο εκλογικός νόμος πρέπει να τον ικανοποιεί και πιστεύω ότι τον ικανοποιεί στην πραγματικότητα” σημείωσε, επισημαίνοντας πως “ωστόσο προσπαθεί να ισορροπήσει μέσα στο κόμμα του με όσους έχουν φετίχ με την απλή αναλογική”.

Κάνοντας εκ νέου αναφορά στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα χθες το βράδυ ο υπουργός Εσωτερικών είπε πως «έκανε το αναγκαστικό του καθήκον να υπερασπιστεί την απλή αναλογική αλλά δεν είδα ενθουσιασμό ούτε από αυτόν ούτε από τους βουλευτές του, γιατί χθες όταν μίλαγε ήταν οι μισοί στην αίθουσα».

Από το βήμα της Βουλής ο Τ. Θεοδωρικάκος επεσήμανε πως ο νέος εκλογικός νόμος συμβάλλει στην εμπέδωση του δικομματισμού και αυτό είναι κάτι θετικό και χρήσιμο για τη δημοκρατία. Απευθυνόμενος στην πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, που τάσσεται υπέρ της απλής αναλογικής σημείωσε : “με ποιους θα συνεργαστείτε ; Υπάρχει κανείς που θέλει να συνεργαστεί με την πολιτική δύναμη του λαϊκισμού και της δημαγωγίας ; Δεν το νομίζω¨.

Παράλληλα αναφέρθηκε στο 2015 θυμίζοντας πως τότε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι αλλά είχε επιλέξει τον Π. Καμμένο. Τότε “επιχειρήσατε να διασπάσετε ένα πολύ μεγάλο κοινό, που διαθέτει πατριωτικά, φιλελεύθερα χαρακτηριστικά. Δεν τα καταφέρατε. Το μόνο που καταφέρατε είναι να διαλύσετε πολιτικά τον συνεργάτη σας” ανέφερε.

“Δεν είστε στο χώρο της πολιτικής παρθενίας. Κυβερνήσατε τη χώρα” είπε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, απευθυνόμενος εκ νέου προς τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ. Μίλησε για μια “παρωχημένη αντιδεξιά στρατηγική που σέρβιρε χθες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης” και έκανε λόγο για “άσφαιρη επίθεση” του Αλέξη Τσίπρα στην κυβέρνηση. Παράλληλα σημείωσε πως η κυβέρνηση θα διαβεί στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων, εκφράζοντας την ελπιδα πως και άλλοι , έστω και τμηματικά, θα συμβάλλουν σε αυτό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v