Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παρεμβάσεις Δημ. Παπαγγελόπουλου καταγγέλλει ο Π. Αθανασίου

Για παρεμβάσεις του Δ. Παπαγγελόπουλου κάνει λόγο ο πρώην εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος Π. Αθανασίου. Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη ο πρώην αναπληρωτής υπουργός.

Παρεμβάσεις Δημ. Παπαγγελόπουλου καταγγέλλει ο Π. Αθανασίου

Σε παρεμβάσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης και στο ενδιαφέρον που έδειχνε σε συγκεκριμένες υποθέσεις κάνει λόγο - σύμφωνα με πληροφορίες -ο πρώην εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος Π. Αθανασίου.

Κατά την κατάθεση του στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής φέρεται να αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες υποθέσεις, που κυρίως είχαν σχέση με μέσα ενημέρωσης. Μάλιστα φέρεται να είπε πως ο πρώην αναπληρωτής υπουργός δεν έδειξε ενδιαφέρον για τις λίστες φοροδιαφυγής, αλλά ενδιαφερόταν για τα media και τους καναλάρχες.

Παράλληλα φέρεται να αναφέρθηκε και στο ενδιαφέρον που υπήρχε για συγκεκριμένες υποθέσεις, όπως αυτές που είχαν σχέση με τον Ανδρέα Βγενόπουλο, αλλά και σε πιέσεις που υπήρχαν για να βρεθούν στοιχεία σε βάρος δημοσιογράφων.

Παπαγγελόπουλος: Προσφεύγω στη Δικαιοσύνη

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος σε σημερινή δήλωσή του χαρακτήρισε ψεύτη και βραδυφλεγή τον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Παναγιώτη Αθανασίου, μετά την κατάθεσή του στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που ερευνά την υπόθεση της Novartis.

Ακόμη, ο κ. Παπαγγελόπουλος υπενθυμίζει στον κ. Αθανασίου ότι «οι εισαγγελείς οφείλουν όταν δέχονται πιέσεις να αντιδρούν, να τις καταγγέλλουν άμεσα και όχι να εκλιπαρούν για άλλη μια ανανέωση της θητείας τους».

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του κ. Παπαγγελόπουλου έχει ως εξής:

«Οι εισαγγελείς οφείλουν όταν δέχονται πιέσεις να αντιδρούν, να τις καταγγέλλουν άμεσα και όχι να εκλιπαρούν για άλλη μια ανανέωση της θητείας τους. Ο κ. Αθανασίου χρειάστηκε 3 χρόνια για να κατασκευάσει τα αισχρά ψέματά του προκειμένου να εναρμονιστεί με την πλημμυροπαθή κ. Ράικου, η οποία με στημένη αναφορά στο όνομά του προκάλεσε την κατάθεσή του. Τους ενώνει σίγουρα η πίκρα και το μένος της μη παραμονής στις θέσεις τους για μια ολόκληρη εξαετία.

Κάποιες καρέκλες έχουν μέλι, κολλάς σ' αυτές και άντε να ξεκολλήσεις μετά… Ο κ. Αθανασίου δεν έχει κανένα στοιχείο σε βάρος μου, είναι ψεύτης και βραδυφλεγής. Σε αντίθεση με αυτόν θα αντιδράσω άμεσα και θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη. Θα αποκαλύψω όλα τα κατά παραγγελία ψέματά του και για ποιους λόγους δεν του επιτρέπεται πλέον να ασκεί τα καθήκοντά του ως εισαγγελέας».

Τι απαντά ο Αθανασίου

«Ήρθα σήμερα, ορκίστηκα και είπα την αλήθεια. Δεν προσέθεσα τίποτα παραπάνω. Αυτό ο κ. Παπαγγελόπουλος το ξέρει καλά. Όσα είπα είναι απολύτως αληθή», ανέφερε ο Παναγιώτης Αθανασίου, μόλις ενημερώθηκε για τη δήλωση που έκανε σε βάρος του, νωρίτερα σήμερα, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Ο πρώην οικονομικός εισαγγελέας, Παναγιώτης Αθανασίου, είναι ο τρίτος εισαγγελικός λειτουργός, μετά τον Γιάννη Αγγελή και την Ελένη Ράικου, που διατύπωσε βαριές καταγγελίες σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του στην ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης.

Ο κ. Αθανασίου μίλησε για αφόρητες πιέσεις από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, την εποχή που ο πρώτος ήταν οικονομικός εισαγγελέας και ερευνούσε υποθέσεις φοροδιαφυγής και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, εστιάζοντας κυρίως στις λίστες φοροδιαφυγής. Δεν κατέθεσε όμως κανένα στοιχείο για παρεμβάσεις του κ. Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis, ούτε και του είπε ποτέ η συνάδελφός του Ελένη Ράικου για παρεμβάσεις ή για το όνομα «Ρασπούτιν», όπως είπε.

Ο Παναγιώτης Αθανασίου, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αν και εκ προοιμίου έσπευσε να καταθέσει στην Επιτροπή, ότι δεν έχει καμία σχέση με την έρευνα για την υπόθεση Novartis, δήλωσε πως δεν θυμάται γιατί τον Ιανουάριο του 2017, δημοσιεύματα ανέφεραν πως διέταξε έρευνα και το άνοιγμα λογαριασμών στελεχών της εταιρείας. 

«Επιθυμούσατε ανανέωση της θητείας σας; Δηλαδή τρίτη θητεία;», ρώτησε τον Παναγιώτη Αθανασίου, λίγο προτού ολοκληρώσει την κατάθεσή του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης.

«Φυσικά», απάντησε ο Παναγιώτης Αθανασίου, σημειώνοντας πάντως, πως τα ίδια που είπε σήμερα, θα έλεγε και αν είχε ανανεωθεί η θητεία του. «Το συμπέρασμα είναι πως όσα λέτε, τα λέτε επειδή δεν ανανεώθηκε η θητεία σας», σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. «Τα ίδια θα έλεγα και αν είχε ανανεωθεί», επέμεινε ο Παναγιώτης Αθανασίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v