Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με 156 «ναι» πέρασε η τροπολογία για τον ΠΑΟΚ

Το πράσινο φως της Βουλής έλαβε η τροπολογία που εξασφαλίζει ότι δεν θα υποβιβαστεί ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη. Συνολικά ψήφισαν 246 βουλευτές, ενώ «κατά» τάχθηκαν 90 βουλευτές. Για «προσωπικούς λόγους» απουσίασε ο Αντώνης Σαμαράς.

Με 156 «ναι» πέρασε η τροπολογία για τον ΠΑΟΚ

Με 156 «ναι» πέρασε η κυβερνητική τροπολογία στην ονομαστική ψηφοφορία. Συνολικά ψήφισαν 246 βουλευτές, ενώ κατά τάχθηκαν 90 βουλευτές.

Οι δύο απουσίες της ΝΔ ήταν ο βουλευτής Γιώργος Βαγιωνάς που έστειλε επιστολή αλλά δεν προσμετράται στο αποτέλεσμα και ο Αντώνης Σαμαράς (δεν έστειλε επιστολή). Κατά ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης. Τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης απείχαν.

Στην τροπολογία προβλέπεται αφαίρεση 5 έως 10 βαθμών, για περιπτώσεις πολυιδιοκτησίας στον αθλητισμό. Τη Δευτέρα είχε υπάρξει εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, που εισηγούνταν την αποβολή δύο ομάδων από τη Super League: του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης. Το θέμα πυροδότησε πολιτικές αποφάσεις, τη διαγραφή του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Θοδωρή Ζαγοράκη και ακολούθησε η ψήφιση της τροπολογίας.

Οπως είναι γνωστό, η ονομαστική τροπολογία έγινε με αίτημα ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αποχή από την ψηφοφορία επέλεξαν Κίνημα Αλλαγής, ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25. Η διαδικασία έγινε με ηλεκτρονική ψήφο.

Νωρίτερα σήμερα η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου σημείωσε πως με την τροπολογία έχουμε σαφή παραβίαση του αυτοδιοίκητου του αθλητισμού, πυροδότηση του κλίματος και υπονόμευση σε εξέλιξη του πρωταθλήματος.

Κριτική στην κυβέρνηση πως δημιούργησε μείζον πρόβλημα άσκησε από το Κίνημα Αλλαγής ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, λέγοντας πως δεν χρειάζονται εκπτώσεις στη νομοθεσία καθώς η κοινωνία απαιτεί διαφάνεια.

Ως προς τη διαφάνεια, η Ελλάδα είναι παράδειγμα προς αποφυγή επεσήμανε από το ΚΚΕ ο Μανώλης Συντυχάκης, λέγοντας πως ο αθλητισμός από κοινωνικό αγαθό είναι εμπόρευμα. Έρχεστε να πυροδοτήσετε το κλίμα ανάμεσα σε δύο ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα, είπε από την Ελληνική Λύση ο Κωνσταντίνος Μπούμπας.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σαμαρας αγνόησε την πειθαρχία

Δεν θα θέλαμε να είμαστε στη θέση του Μητσοτάκη, σημειώνουν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την απουσία του πρώην πρωθυπουργού από την ψηφοφορία της τροπολογίας για το ποδόσφαιρο. 

Οπως αναφέρουν οι κύκλοι της Κουμουνδούρου, «ο αυτοεξευτελισμός της κυβέρνησης δεν έχει τέλος.  Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης μέσω του εκπροσώπου του, ανακοίνωσε ότι όποιος δεν ψηφίσει την τροπολογία - παρωδία για το ποδόσφαιρο, θα διαγραφεί από τη ΝΔ.

Προσπάθησε να μαζέψει τους βουλευτές του και να αποφύγει το κοινοβουλευτικό διασυρμό, αλλά τελικά τα έκανε χειρότερα: Αυτός που αγνόησε την κομματική πειθαρχία ήταν ο κος Σαμαράς. Δε θα θέλαμε να είμαστε στη θέση του κου Μητσοτάκη αυτές τις δύσκολες ώρες».

Προσωπικοί οι λόγοι της απουσίας Σαμαρά από την ψηφοφορία

Προσωπικοί ήταν οι λόγοι της απουσίας του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά από την ψηφοφορία που έγινε στη Βουλή για την τροπολογία που αφορά στο ποδόσφαιρο. Σημειώνεται πως ο πρώην Πρωθυπουργός δεν ψήφισε, αλλά ούτε έστειλε σχετική επιστολή.

Για το θέμα υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Σταύρου Καλαφάτη με τον Αντώνη Σαμαρά, μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας. Όπως ανέφερε ο Στ. Καλαφάτης, ο πρώην Πρωθυπουργός είπε πως «οι λόγοι της απουσίας του ήταν προσωπικοί».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v