Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Συνεννόηση των ομάδων ή Grexit

Θα πράξω αυτό που επιβάλει η συνείδησή μου. Οσοι δυναμιτίζουν την κοινωνική ομαλότητα να ξεχάσουν τα σχέδιά τους. Η βουλή και η πολιτεία θα αντιδράσουν ανάλογα, δήλωσε ο πρωθυπουργός. Ζητά μνημόνιο εξυγίανσης. Η κόντρα με Τσίπρα.

Μητσοτάκης: Συνεννόηση των ομάδων ή Grexit

“Καλύτερα να μην έχουμε κανένα πρωτάθλημα, παρά να έχουμε αυτό που βλέπουμε σήμερα” δήλωσε ο Πρωθυπουργός, αναφέροντας πως στην περίπτωση που το άρρωστο κλίμα συνεχιστεί, ύστατη λύση θα είναι να διακόψουμε τη Super League. Συνέχισε κάνοντας λόγο για μία ύστατη προσπάθεια συνεννόησης, διαφορετικά “ελληνικοί σύλλογοι θα αποκλειστούν από κάθε ευρωπαϊκή διοργάνωση και οι ιδιοκτήτες τους θα αποκλειστούν από τα πολλά έσοδα”. Παράλληλα θα διακοπεί το πρωτάθλημα αν συνεχιστούν οι ακρότητες.

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε πως οι πρόεδροι των δύο Ομοσπονδιών θα προκληθούν για να συντάξουν ένα “μνημόνιο” ανάτασης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Για να προσθέσει πως η κυβέρνηση παράλληλα θα αποτανθεί στο ανώτατο επίπεδο, όπως η ηγεσία της παγκόσμιας και ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

Παράλληλα επεσήμανε πως “θα πράξω αυτό που επιβάλλει η συνείδηση μου” και σημείωσε πως “προειδοποιώ όσους δυναμιτίζουν την κοινωνική ομαλότητα να ξεχάσουν τα σχέδια τους. Η κυβέρνηση και η Βουλή έχουν τρόπο να προστατεύσουν την κοινωνία. Και θα απαντήσουν κατάλληλα”. Όσον αφορά στους χειρισμούς που έγιναν είπε πως “δεν μιλάμε για αθλητική διευθέτηση” αλλά για μία παρέμβαση προκειμένου να πέσουν οι τόνοι.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις των τελευταίων ημερών ο Πρωθυπουργός σημείωσε πως “η μετριοπαθής προσέγγιση συγκεντρώνει τα πυρά των φανατικών και από τις δύο πλευρές”, ενώ έκανε λόγο και για άθλιες διχαστικές κραυγές για Βόρειους και Νότιους. Παράλληλα μίλησε για κάποιους που μετατρέπουν μέσα ενημέρωσης σε φθηνά φερέφωνα και δηλητηριάζουν την κοινωνία. 

Συνέχισε λέγοντας πως “το ποδόσφαιρο δεν είναι η πρώτη προτεραιότητα, ούτε το νούμερο ένα πρόβλημα που απασχολεί την ελληνική κοινωνία. Η φωτεινή Ελλάδα δεν μπορεί να φυλακίζεται σε μια γκρίζα κερκίδα. Μην επιτρέψουμε μια μάχη επιχειρηματικών συμφερόντων να σκεπάσει τη μάχη που δίνει ο Έλληνας πολίτης για να βελτιώσει την καθημερινότητα του”. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε τις αναφορές του στα γεγονότα των τελευταίων ημερών , λέγοντας πως “την ώρα που η χώρα ανακτά την αξιοπιστία της, πληγώνεται στο εξωτερικό από μία ποδοσφαιρική βεντέτα, από μία επιχειρηματική και προσωπική αντιπαλότητα”.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ, ασκώντας κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ για την απόφαση του να μην υπερψηφίσει. Απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση είπε πως “δεν διαφωνείτε με τη συμφωνία”, ενώ απαντώντας στα βέλη του Αλ. Τσίπρα περί προβλεψιμότητας της κυβέρνησης είπε “απρόβλεπτος ήσασταν εσείς και είδαμε που φτάσαμε το 2015”. Για να προσθέσει “κύριε Τσίπρα εμείς χτίζουμε πάνω στις δικές σας επιλογές, τις οποίες εσείς αναιρείτε. Αρνείστε μια συμφωνία που υμνούσατε. Το πεπρωμένο της κωλοτούμπας φυγείν αδύνατον”.

Συνεχίζοντας τα πυρά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως “στην κοινωνία υπάρχει όντως “μια διάχυτη ανησυχία για την κατάσταση στα εθνικά ζητήματα και για το προσφυγικό/ μεταναστευτικό. Όμως υπάρχει στην ελληνική κοινωνία και αίσθημα της αισιοδοξίας και της εμπιστοσύνης”, σημειώνοντας πως αυτό φαίνεται και στις δημοσκοπήσεις.

Τσίπρας: Ποια είναι τα φερέφωνα;

Απαντώντας ο Αλέξης Τσίπρας αναρωτήθηκε γιατί δεν λέει ονόματα ο πρωθυπουργός. Μιλάτε εσείς για φερέφωνα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης; Ποια είναι τα φερέφωνα; Τα Νέα, το κανάλι One, το Εθνος ή το Open. «Όταν λέτε βαριές κουβέντες στη Βουλή να μιλάτε με ονόματα».

Η ΕΠΟ είναι υπό την εποπτεία της UEFA από το 2016 σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας. Κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση μόλις εκλέχθηκε μείωσε κατακόρυφα την φορολογία τις μετεγγραφές κάνοντας δώρο στη διαπλοκή.

Καλά ξεμπερδέματα…

Μητσοτάκης: Τους είχατε πάρει αγκαλιά

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός είπε θα μιλήσω με ονόματα. Απ’ όσο θυμάμαι ο κος Μαρινάκης σας έκανε εξώφυλλα στις εφημερίδες. Με τον κο Σαββίδη πηγαίνατε αγκαλιά στη Θεσσαλονίκη. Αυτός είχε πει ότι ο Μητσοτάκης δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός.

«Τους είχατε πάρει αγκαλιά μέχρι που κάποια στιγμή δεν τα βρήκατε»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v