Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γεννηματά: «Δέκα πληγές» από την κυβερνητική πολιτική

«Μοντέλο εργασίας που στηρίζεται στη φθηνή και απαξιωμένη εργασίας θα αποτύχει» σημείωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγές. Τόνισε ότι ο ΚΙΝΑΛ «θα είναι το αποκούμπι των αδύναμων».

Γεννηματά: «Δέκα πληγές» από την κυβερνητική πολιτική

Πυρά στην κυβέρνηση για την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας αλλά και για τις πρωτοβουλίες που εκδηλώνονται σε άλλα “μέτωπα” όπως αυτό των κόκκινων δανείων άσκησε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

“Θα είμαστε το αποκούμπι των αδυνάμων. Στην πρώτη γραμμή το Κίνημα Αλλαγής, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων. Με στόχο ανάπτυξη για όλους” σημείωσε, μιλώντας στην Ολομέλεια.

Ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση σημείωσε “οι φορολογικές σας ελαφρύνσεις δεν αφορούν στην πλειοψηφία των εργαζομένων αλλά ενισχύουν τα κέρδη των επιχειρηματιών”. Επισημαίνοντας παράλληλα πως δύο στους τρεις πολίτες -με βάση στοιχεία του ΣΕΒ- δεν έχουν χρήματα για τους επόμενους τρεις μήνες”.

Όπως είπε “το 40% των εργαζομένων παίρνει κάτω από 700 ευρώ. Και από αυτούς οι μισοί παίρνουν κάτω από 500 ευρώ”, κάνοντας εκτενή αναφορά στην κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας. Παράλληλα εξαπέλυσε βέλη στο ΣΥΡΙΖΑ πως “άνοιξε το δρόμο στη γαλάζια λαίλαπα”, ενώ τόνισε πως η αξιωματική αντιπολίτευση "δεν κάνει ουσιαστική αυτοκριτική”.

Συνέχισε λέγοντας πως οι εργαζόμενοι θα πληρώσουν 323 εκατομμύρια παραπάνω σε φόρους και 726 εκατομμύρια για ΦΠΑ και ειδικούς φόρους κατανάλωσης. “Αυτό είχατε στο μυαλό σας οι εργαζόμενοι να είναι φτωχοί και οι άνεργοι χωρίς προοπτική” ήταν το ερώτημα που έθεσε στην κυβερνητική πτέρυγα, λέγοντας πως “μοντέλο εργασίας που στηρίζεται στη φθηνή και απαξιωμένη εργασία θα αποτύχει”.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε στις «δέκα πληγές» και απευθυνόμενη στην κυβέρνηση είπε:

1. Καθηλώνετε τους μισθούς και ιδιαίτερα τον κατώτατο μισθό. Ακούστε και οι δύο, σταματήστε το ανατολίτικο παζάρι για κατώτατο μισθό. Ο κατώτατος μισθός μπορεί να αυξηθεί μέσα από διαπραγματεύσεις κοινωνικών εταίρων. Αυτό θα ψηφίσουμε.

2. Υπονομεύετε τις ελεύθερες συλλογικές συμβάσεις.

3. Ενισχύετε την εργασιακή αυθαιρεσία. Η αδήλωτη εργασία ανθεί.

4. Εγκαταλείπετε τους άνεργους στην τύχη τους. Ακούσαμε κάποιες εξαγγελίες αλλά να δούμε πως θα υλοποιηθούν.

5. Δεν παίρνετε καμία μέριμνα για προστασία των εργαζομένων. Όποιος επιβιώσει δηλαδή…

6. Κάνετε μακιγιάζ στο νόμο Κατρούγκαλου, που ζει και βασιλεύει. Απλά κάνετε μερεμέτια.

7. Υποβαθμίζονται κοινωνικές υποδομές. Γνωρίζετε τι γίνεται στα δημόσια νοσοκομεία. 

8. Τα συνδικάτα αντιμετωπίζονται ως εχθρός και υπάρχει επιχείρηση κατασυκοφάντησης των κινητοποιήσεων από γνωστούς παπαγάλους της ΝΔ και του Μαξίμου.

9. Κινδυνεύουν οι άνεργοι να χάσουν την πρώτη κατοικία από τους πλειστηριασμούς. 

10. Μία εμβληματική βιομηχανία η ΛΑΡΚΟ τίθεται σε ειδική εκκαθάριση χωρίς καμία προετοιμασία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v