Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καταθέτουν στην προανακριτική Παππάς και Τζανακόπουλος

Την Πέμπτη η κατάθεση της εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη. Αντίδραση ΝΔ για την άρνησή της να καταθέσει σήμερα. Πώς σχολιάζει την υπόθεση ο Ν. Παππάς.

Καταθέτουν στην προανακριτική Παππάς και Τζανακόπουλος

Την Τρίτη θα κληθεί στην προανακριτική επιτροπή ο Νίκος Παππάς, την Τετάρτη ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και την Πέμπτη η Ελένη Τουλουπάκη.

Με την απόφαση αυτή διαφώνησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γ. Ραγκούσης είπε: «Αν εκτιμάτε ότι πρέπει να έρθει ο Παππάς, τότε θα πρέπει επίσης να έρθουν οι κύριοι Σαμαράς, Παπασταύρου, Φιλιππάκης και η κυρία Παπαδάκου».

Δεν καταθέτει σήμερα η Ελ. Τουλουπάκη στην προανακριτική επιτροπή

Επιστολή στην προανακριτική επιτροπή έστειλε η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελ. Τουλουπάκη. Στην επιστολή της αναφέρει πως είναι «μη σύννομη» η κλήτευση της και επομένως δεν θα καταθέσει σήμερα.

Από τη Νέα Δημοκρατία ο Θάνος Πλεύρης σημείωσε πως «ο λόγος που επικαλείται η κυρία Τουλουπάκη είναι προσβλητικός για τον Πρόεδρο της Επιτροπής. Και σε κάθε περίπτωση, η Επιτροπή έστειλε εμπρόθεσμα την κλήση της Εισαγγελέως. Η στάση της είναι προσχηματική και προσβλητική».

Η επιστολή Τουλουπάκη 

Παππάς: Διαμεσολάβηση για την υπόθεση Μιωνή είχε γίνει και το 2013 επί ΝΔ

«Η συνάντηση στην οποία αναφέρεστε έγινε κατόπιν αιτήματος της ισραηλινής κυβέρνησης. Φαντάζομαι το ίδιο είχε γίνει και επί Σαμαρά, όταν, όπως αποκαλύφθηκε, είχε γίνει και πάλι προσπάθεια διαμεσολάβησης», ανέφερε ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Νότιου Τομέα Β’ Αθηνών, Νίκος Παππάς, μιλώντας στην ΕΡΤ και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Κοτταρίδη και Γιάννη Πιτταρά για τις αναφορές Μιωνή στην προκαταρκτική για την υπόθεση της Novartis.

«Η δική μας παρότρυνση, υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα της Ελλάδας και τις διμερείς σχέσεις με μια χώρα της περιοχής, ήταν να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών», συνέχισε για να επισημάνει αμέσως μετά: «Ο Σαμαράς προσπάθησε, επίσης. Εύχομαι και εκείνη η προσπάθεια να έγινε κατόπιν αιτήματος της άλλης πλευράς και όχι από “ελατήρια” δικά τους, διότι και ο Παπασταύρου και ο Μιωνή ενέχονταν στο θέμα της λίστας Λαγκάρντ».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v