Διαβεβαιώσεις από τον Ταγίπ Ερντογάν ότι δεν θα αφήσει να ασκηθούν προσφυγικές πιέσεις στη Βουλγαρία, έλαβε ο Μπόικο Μπορίσοφ, όπως είπε ο ίδιος μετά τη συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο.
Παράλληλα, όπως μεταδίδει το Euractiv, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι ο Ταγίπ Ερντογάν δεν ήθελε να κάτσει στο ίδιο τραπέζι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και για τοβ λόγο αυτό δεν προχώρησε η προσπάθεια να υπάρξει μια σύνοδος στη Σόφια με τη συμμετοχή Ερντογάν, Μητσοτάκη, Μέρκελ και του πρωθυπουργού της Κροατίας, που έχει την προεδρία της ΕΕ.
Όπως είπε ο Μπορίσοφ, έγινε μεγάλη προσπάθεια αλλά εν συνεχεία υπήρξε η πληροφορία για νεκρούς πρόσφυγες στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας και κάποιοι «συνάδελφοί του» έκαναν γνωστή τη γνώμη τους στο διαδίκτυο.
Οποιος έχει δίκιο...
«Όποιος έχει το δίκαιο με το μέρος του, δεν έχει πρόβλημα να συζητήσει με κανέναν. Αλλοι είναι αυτοί που δυσκολεύονται. Παζαρεύουν χρησιμοποιώντας ως πιόνια απελπισμένους ανθρώπους. Θυμήθηκαν τώρα το Διεθνές Δίκαιο που παραβιάζουν συστηματικά εδώ και χρόνια» σχολίαζαν κυβερνητικές πηγές, αναφερόμενες στις παραπάνω πληροφορίες που αφορούν σε δηλώσεις Μπορίσοφ για τη στάση του Ερντογάν.
«Η πολιτική της Ελλάδας δεν αλλάζει. Θα προστατεύσουμε τα σύνορά μας, τα σύνορα της Ευρώπης» σημείωναν οι ίδιες πηγές.