Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κανένα κρούσμα κορωνοϊού στις δομές φιλοξενίας μεταναστών

Η Τουρκία δεν δέχθηκε επιστροφή μεταναστών με πρόσχημα τον ιό. Οι θέσεις της κυβέρνησης έχουν καταγράφει σε επιστολή του Πρωθυπουργού σε Α. Μέρκελ και Ε. Μακρόν.

Κανένα κρούσμα κορωνοϊού στις δομές φιλοξενίας μεταναστών

Κανένα κρούσμα κορωνοϊού δεν έχει καταγράφει στις δομές φιλοξενίας μεταναστών, με την Τουρκία πάντως να μην δέχεται προσφάτως επιστροφές με πρόσχημα τον ιό.

Η σχετική αναφορά έγινε κατά τη διάρκεια συζητήσεις της ΠΝΠ για το μεταναστευτικό σε επιτροπή της Βουλής.

Το επόμενο διάστημα θα κατατεθεί νομοσχέδιο για την περαιτέρω μείωση του χρόνου εξέτασης αιτήσεων ασύλου. Παράλληλα προχωρά το σχέδιο αποσυμφόρησης των νησιών του ανατολικού Αιγαίου.

Να σημειωθεί πως στη στάση της Τουρκίας όσον αφορά στο μεταναστευτικό αλλά και στις ελληνικές θέσεις αναφέρεται σε επιστολή του ο Πρωθυπουργός.

Η επιστολή εστάλη στη Γερμανίδα καγκελάριο Αν. Μέρκελ και στο Γάλλο πρόεδρο Εμ. Μακρόν πριν από την τηλεδιάσκεψη που είχαν με τον Τούρκο πρόεδρο στις 17 του μήνα.

Στο θέμα αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Κουμουτσάκος.

Τέλος πυρά στην κυβέρνηση για διατάξεις της ΠΝΠ αναφορικά με το μεταναστευτικό εξαπέλυσε από το ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Βίτσας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v