Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σύγκρουση Αδ. Γεωργιάδη και Ν. Παππά για τα εργασιακά

Για συνταγή καθίζησης της ελληνικής οικονομίας μίλησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης έχουν στόχο τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Σύγκρουση Αδ. Γεωργιάδη και Ν. Παππά για τα εργασιακά

Στη Βουλή “μεταφέρθηκε” η σύγκρουση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για συγκεκριμένες διατάξεις που προβλέπονται στην ΠΝΠ και αφορούν στην αγορά εργασίας. Ο Νίκος Παππάς έκανε λόγο για “την απόλυτη συνταγή καθίζησης της ελληνικής οικονομίας", προσθέτοντας πως είναι σαν να πατάμε γκάζι στην κατηφόρα”.

Ο τομεάρχης Οικονομίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως“έχετε κακοσχεδιάσει το θέμα της υποστήριξης” και έκρουσε καμπανάκι πως κινδυνεύουμε “να πάμε σε μια κατάσταση όπου δυο εκατομμύρια συμβάσεις θα είναι σε αναστολή”. Να σημειωθεί εδώ πως η αξιωματική αντιπολίτευση έχει αντιδράσει έντονα σε διάταξη που δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες να εφαρμόσουν σύστημα εκ περιτροπής εργασίας, με μέγιστη μείωση μισθού έως 50%.

Απαντώντας ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης σημείωσε πως όλα τα μέτρα ΄’έχουν στόχο τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Συνδέσαμε τις θέσεις εργασίας με το συμφέρον του εργοδότη”. Για να τονίσει πως “κανένας εργοδότης πιστεύουμε δεν θα είναι τόσο ανόητος ώστε να κάνει απολύσεις και να χάσει όλα τα κίνητρα που είπαμε”. Παράλληλα ανέφερε πως "δεν είναι εποχή για λαϊκισμό. Το μεγάλο στοίχημα είναι την επόμενη ημέρα όταν πάρει μπρος η οικονομία να είναι διασφαλισμένες οι επιχειρήσεις και οι θέσεις εργασίας".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v