Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γεροβασίλη: Υποχρεωτική μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης

Η πρόταση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και του Προέδρου της είναι το μέτρο να αφορά όλους τους βουλευτές υποχρεωτικά, με πρωτοβουλία και απόφαση της Βουλής. Επιστολή της´Ολγας Γεροβασίλη στον πρόεδρο της Βουλής.

Γεροβασίλη: Υποχρεωτική μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης

Υποχρεωτική και όχι προαιρετική ζητά να είναι η μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Στο θέμα αναφέρεται σε επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα η γραμματέας της Κ.Ο. της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ολγα Γεροβασίλη. Μάλιστα προτείνει το θέμα να συζητηθεί σε έκτακτη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων και να ληφθεί απόφαση της Ολομέλειας κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης.

«Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι βουλευτές μπορούν και πρέπει να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της κρίσης της πανδημίας πόσο μάλλον όταν είναι δεδομένο ότι τα κυβερνητικά μέτρα για τη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας και της κοινωνίας είναι ανεπαρκή» σημειώνεται στην επιστολή.

Τονίζεται δε πως «πρόταση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και του Προέδρου της είναι το μέτρο να αφορά όλους τους βουλευτές υποχρεωτικά, με πρωτοβουλία και απόφαση της Βουλής και μάλιστα για διάρκεια τριών μηνών. Υποχρεωτικά και όχι προαιρετικά διότι και οι εργαζόμενοι με απόφαση της κυβέρνησης χάνουν το ήμισυ του μισθού τους, υποχρεωτικά και όχι προαιρετικά».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v