Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κυρώθηκαν από τη Βουλή οι ΠΝΠ για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού

Κατά τη διάρκεια της πολύωρης συζήτησης κυβέρνηση και αντιπολίτευση τοποθετήθηκαν για τα μέτρα που λαμβάνονται με στόχο να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση του ιού και να στηριχθεί το σύστημα δημόσιας υγείας.

Κυρώθηκαν από τη Βουλή οι ΠΝΠ για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού

“Ναι” στις ΠΝΠ για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού είπαν στην Ολομέλεια η Νέα Δημοκρατία, το Κίνημα Αλλαγής και το ΜέΡΑ 25, παρών είπαν ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ελληνική Λύση, ενώ καταψήφισε το ΚΚΕ. Κατά τη διάρκεια της πολύωρης συζήτησης κυβέρνηση και αντιπολίτευση τοποθετήθηκαν για τα μέτρα που λαμβάνονται με στόχο να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση του ιού και να στηριχθεί το σύστημα δημόσιας υγείας.

Η συζήτηση “επεκτάθηκε” και στο πλέγμα δράσεων για τη στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων. Από τη μία πλευρά η κυβέρνηση μιλά για δράσεις 6.8 δισεκατομμυρίων, ωστόσο από την άλλη πλευρά η αντιπολίτευση ζητά πιο γενναίες ρυθμίσεις.

Αν χαλαρώσουμε, θα το πληρώσουμε” σημείωσε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Χαρακτήρισε εθνική υπόθεση τη μάχη για την αντιμετώπιση του ιού, εστιάζοντας και στα μέτρα για την τόνωση της οικονομίας.

Δεν είναι η ώρα για κομματικά οφέλη, παιχνίδια εντυπώσεων, εμπόριο του δράματος” σημείωσε ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας πως “στηρίζουμε δεν σημαίνει σιωπούμε σε λάθη, ολιγωρίες, ταξική εύνοια στους έχοντες”. Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά μίλησε για τρία “μέτωπα”: τη συγκράτηση της διασποράς του ιού, την ενίσχυση του ΕΣΥ και την εκπόνηση εθνικού σχεδίου για την οικονομία.

“Μένουμε δυνατοί, δεν μένουμε όμως σιωπηλοί, και σας λέμε ότι ιδιαίτερα τώρα, με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού, βάζετε σε καραντίνα εργασιακά δικαιώματα” είπε από ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Οριζόντια μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας ζήτησε από την Ελληνική Λύση ο Κυριάκος Βελόπουλος, κάνοντας αναφορά στην ανάγκη ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v