Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έκτακτη σύγκλιση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Οι βουλευτές Αναγνωστοπούλου, Βούτσης, Κατρούγκαλος, Λάππας και Παπαχριστόπουλος σημειώνουν πως σκοπός είναι “να γίνει η απολύτως αναγκαία συζήτηση για σοβαρά ζητήματα που αφορούν στη διάθεση, διαχείριση και διαφάνεια κονδυλίων για την ενημέρωση του Ελληνικού λαού δια όλων των Μέσων Ενημέρωσης και Επικοινωνίας”.

Έκτακτη σύγκλιση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής Κων. Τασουλά έστειλαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ζητώντας να υπάρξει έκτακτη συνεδρίαση και να κληθεί σε ακρόαση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Οι βουλευτές Σία Αναγνωστοπούλου, Νίκος Βούτσης, Γιώργος Κατρούγκαλος, Σπύρος Λάππας και Θανάσης Παπαχριστόπουλος σημειώνουν πως σκοπός είναι “να γίνει η απολύτως αναγκαία συζήτηση, όπως κρίνουμε, για σοβαρά ζητήματα που αφορούν στη διάθεση, διαχείριση και διαφάνεια κονδυλίων για την ενημέρωση του Ελληνικού λαού δια όλων των Μέσων Ενημέρωσης και Επικοινωνίας”.

Στην επιστολή προς τον Κωνσταντίνο Τασούλα οι βουλευτές αναφέρουν μεταξύ άλλων πως “τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας έχουν το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση μέσω της σχετικής διαδικασίας για την ακρόαση των υπεύθυνων κυβερνητικών παραγόντων να απαιτήσουμε κατ’ ελάχιστον την απολύτως διαφανή διαχείριση και τη διαμόρφωση όρων συναντίληψης για τον τρόπο χρηματοδότησης των Μέσων που είναι μία διαδικασία αναγκαία και ανεξάρτητη, κατά τη γνώμη μας, από την Επικοινωνία και Ενημέρωση του λαού μας σε σχέση με τον κορωνοϊό.

Εντέλει επικαλούμαστε και τη δεδομένη ευαισθησία σας, όπως θα έπρεπε να ισχύει και για όλο το πολιτικό σύστημα για το ευρύτερο διαχρονικό ζήτημα των σχέσεων των Μέσων με τις Κυβερνήσεις και τα Κόμματα ως κορυφαίο ζήτημα Δημοκρατίας”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v