Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κεραμέως: Σε «ψηφιακές τάξεις» 1,9 εκατ. μαθητές

Ειδική αναφορά έκανε η υπουργός Παιδείας στα πανεπιστήμια επισημαινοντας πως το 96.35% των μαθημάτων γίνεται μέσω εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Πολιτικές κόντρες στη Βουλή για την Παιδεία

Κεραμέως: Σε «ψηφιακές τάξεις» 1,9 εκατ. μαθητές

Στη συμμετοχή των μαθητών σε ψηφιακές τάξεις αναφέρθηκε στη Βουλή η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Ειδικότερα αθροιστικά η συμμετοχή των μαθητών σε ψηφιακές τάξεις έφτασε τα 1.9 εκατομμύρια.

Παράλληλα πάνω από 100.000 μαθητές παρακολουθούν εκπαιδευτικά προγράμματα στη δημόσια τηλεόραση. Ειδική αναφορά έκανε η υπουργός Παιδείας στα πανεπιστήμια επισημαινοντας πως το 96.35% των μαθημάτων γίνεται μέσω εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Πολιτική κόντρα υπήρξε στην Ολομέλεια για μια σειρά θεμάτων, όπως το θέμα των διορισμών στην παιδεία. Κατά την τοποθέτηση του ο πρώην υπουργός Νίκος Φίλης έθεσε το ερώτημα τι γίνεται με τους διορισμούς. Για να απαντήσει η Νίκη Κεραμέως πως «έχω υπογράψει 1040 διορισμούς και προχωράνε κανονικά» και να προσθέσει «μιλάτε για τους διορισμούς, ενώ καταψηφίσατε τον προϋπολογισμό του 2020 που περιελάμβανε τις προσλήψεις».

Οι τόνοι ανέβηκαν ακόμα περισσότερο στην πορεία της συζήτησης στη Βουλή. «Για μια προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της εκπαίδευσης» έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. «Ποινικοποιείτε τις δωρεάν παροχές του ιδιωτικού τομέα» απάντησε η υπουργός Παιδείας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v