Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παπαγγελόπουλος: Νέο αίτημα για κατ' αντιπαράσταση εξέταση με Σαμαρά

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρει πως είχε συναντηθεί με τον πρώην πρωθυπουργό στο σπίτι του. Διάσταση απόψεων Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ για το περιεχόμενο των καταθέσεων.

Παπαγγελόπουλος: Νέο αίτημα για κατ αντιπαράσταση εξέταση με Σαμαρά

Νέες αναφορές στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά έκανε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, που μίλησε για παλαιότερη συνάντηση και ζήτησε κατ' αντιπαράσταση εξέταση. Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Παπαγγελόπουλος αναφέρθηκε εκ νέου στον πρώην πρωθυπουργό λέγοντας πως ο κ. Σαμαράς του ζήτησε να βοηθήσει τον κ. Παπασταύρου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δήλωσε πως του τηλεφώνησε ο πρώην πρωθυπουργός το 2015 ή το 2016 και προσέθεσε: «Μιμάκο ή Μιμάκη, με αποκάλεσε, κάπως το λένε στη Μεσσηνία, δεν θυμάμαι. Μου είπε, θέλω να σε δω. Είχαμε κόψει από καιρό τα πολλά πολλά. Του λέω, ναι. Παράνομο είναι; Κανονικά ο Τσίπρας θα έπρεπε να με ξηλώσει. Του είχα πει ότι βλέπω παλιούς φίλους και αν τον ενοχλεί. Μου είπε, όχι βέβαια. Αυτός είναι ο Τσίπρας που θέλετε να βάλετε στο κάδρο. Πήγα στο σπίτι το δικό του. Μου είπε ο Σαμαράς, "όπως θα γυρνάς, έλα». Μένει στην Κηφισιά. Κανόνισα όπως επέστρεφα να πάω στο σπίτι του. Το ήξερα. Καθίσαμε. Άρχισε να μου λέει για την υπόθεση Παπασταύρου, ότι είναι φίλος του, καλός άνθρωπος. Μου ζήτησε να τον βοηθήσω. Τι εννοείς; του είπα. Έχουν την υπόθεσή του οι οικονομικοί εισαγγελείς, μου είπε. Του είπα, ξέχνα το, Αντώνη. Εντάξει, Μίμη, μου είπε, ξέχνα το. Άλλωστε τη Μαρέβα πληρώνω. Αυτής είναι φίλος, μου είπε ο κ. Σαμαράς. Όταν το είπα αυτό, ο κ. Σαμαράς δεν βγήκε να με διαψεύσει. Την υπόθεση την είχε χρεωθεί η κυρία Τουλουπάκη».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας επεσήμαναν πως η κυρία Τουλουπάκη ήταν εισαγγελέας Διαφθοράς, με τον κύριο Παπαγγελόπουλο να λέει: «Εισαγγελέας Διαφθοράς έγινε το 2017, το 2015-2016 ήταν βοηθός Οικονομικού εισαγγελέα και όπως είπα, είχε χρεωθεί την υπόθεση. Ο ίδιος ο κ. Σαμαράς παραδέχθηκε ότι πήγα, ότι έγινε η συνάντηση. Η επιβεβαίωση έγινε μετά από 45 μέρες σιωπής».

Μάλιστα σύμφωνα με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης είπε “ζητώ κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον Σαμαρά. Ο Σαμαράς είχε πει ότι εγώ είχα πάει να του ζητήσω βοήθεια. Τι ανάγκη είχα εγώ τότε να το κάνω; Την κυρία Γκραμπόφσκι μού την ανέφερε ο κύριος Σαμαράς».

Πάντως με εντελώς διαφορετικό τρόπο αξιολογούν τις καταθέσεις στην Προανακριτική επιτροπή της Βουλής τα κόμματα. «Γαλάζιες» πηγές αναφέρουν πως μετά την ηχηρή παραδοχή του πως «ο Αντωνης Σαμαρας δεν με πίεσε και δεν παρενέβη" και κατόπιν συνεχών αντιφάσεων, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, πιστός στο δόγμα του "όταν ζορίζομαι, επικαλούμαι κόπωση", ζήτησε εκ νέου διακοπή».

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν, «έχοντας υποπέσει σε ηχηρές αντιφάσεις ως προς τη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά και υπό την πίεση των λογικών ερωτήσεων που προέκυψαν, εκ νέου θέλησε να αποχωρήσει» και προσθέτουν πως «το κατενάτσιο Παπαγγελόπουλου συνεχίζεται προφανώς επειδή έχει φοβηθεί τις συνέπειες των παλινωδιών και των ψεμάτων του». 

Σύμφωνα με κύκλους του Κινήματος Αλλαγής «ούτε τον οίκτο μας δεν αξίζει ο υπό διερεύνηση πρώην υπουργός! Ψέματα, αντιφάσεις και λάσπη ακόμη κι αυτή την ύστατη στιγμή ενώπιον της Επιτροπής. Από την στιγμή της αποκάλυψης του παρακράτους του ΣΥΡΙΖΑ καταφεύγουν σε γελοίους αντιπερισπασμούς. Ο Δ. Παπαγγελόπουλος πνίγηκε σήμερα στην ίδια του την πλεκτάνη. Και όταν ρωτήθηκε για τα πραγματικά περιστατικά της περιθρύλητης συνάντησής του με τον πρώην Πρωθυπουργό Α. Σαμαρά επήλθε η κατάρρευση και η σιωπή».

Παπαγγελόπουλος: Δεν έχω πάρει αποστάσεις από Τσίπρα και Παππά

“Δεν έχω πάρει καμία απόσταση από τους Αλέξη Τσίπρα και το Νίκο Παππά” επεσήμανε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Συνέχισε λέγοντας στην Αριστερά οι άνθρωποι είναι έντιμοι και δεν πουλάνε τους φίλους τους, όπως κάποιοι άλλοι και προσέθεσε πως δεν ισχύουν όσα αναφέρουν “γαλάζιοι” κύκλοι περί αποστάσεων.

Επεσήμανε δε πως ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Παππάς του τηλεφωνούν και όπως είπε συνομιλούν και με τη σύζυγο του και τη ρωτούν αν είναι καλά, θέλοντας να δείξει ότι τον στηρίζουν.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε πως τόσο ο ίδιος όσο και ο Νίκος Παππάς βγαίνουν πιο ισχυροί “μετά από το τελευταίο τέχνασμα”.

Προσέθεσε δε πως εξακολουθεί να εκτιμά τόσο τον Αλ. Τσίπρα όσο και τον Ν. Παππά, καθώς οι έντιμοι άνθρωποι δεν χαλάνε τις σχέσεις τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v