Μητσοτάκης για Ελληνικό: Ο χώρος αυτός θα γίνει μια κυψέλη ανάπτυξης

Στην έναρξη των εργασιών στον χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού βρέθηκε ο πρωθυπουργός. Μαζί θα αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που αναπόφευκτα θα υπάρξουν σε ένα τόσο μεγάλο έργο, το μήνυμα προς τον επενδυτή.

Μητσοτάκης για Ελληνικό: Ο χώρος αυτός θα γίνει μια κυψέλη ανάπτυξης

«Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική μέρα, συμβολική μέρα, γκρεμίζοντας αυτά τα παλιά, άχρηστα κτίρια του παλαιού αεροδρομίου, βάζουμε τα θεμέλια για το νέο Ελληνικό. Ένα από τα μεγαλύτερα, ίσως το μεγαλύτερο έργο στη Μεσόγειο θα δημιουργηθεί εδώ, σε αυτόν τον για 19 χρόνια εγκαταλελειμμένο χώρο, το μεγαλύτερο παράκτιο πάρκο στη Μεσόγειο, 2.500 στρέμματα».

Αλλά ταυτόχρονα, τόνισε ο πρωθυπουργός, «ο χώρος αυτός θα γίνει και μια κυψέλη ανάπτυξης. Στην πλήρη του λειτουργία, το Ελληνικό θα δημιουργήσει πάνω από 80.000 θέσεις εργασίας. 10.000 θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν μόνο κατά τη φάση της κατασκευής. Θα είναι ένα έργο σύγχρονο, οικολογικό, φιλικό προς το περιβάλλον, που θα συμβολίζει τη νέα Ελλάδα όπως όλοι την οραματιζόμαστε».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «δεν ήταν καθόλου εύκολο να φτάσουμε στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα. Όλο το κυβερνητικό επιτελείο εργάστηκε με επιμονή και υπομονή για να ξεπεράσουμε πολλές νομικές και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που κληρονομήσαμε από το παρελθόν».

Μνημόνευσε ιδιαίτερα τρεις υπουργούς, πρώτα απ’ όλα τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος είχε τη συνολική εποπτεία του έργου αυτού, τον Χρήστο Σταϊκούρα, τη Λίνα Μενδώνη και τους υφυπουργούς, τον κ. Παπαθανάση και τον κ. Οικονόμου. «Συνεργάστηκαν άψογα μαζί με τους γενικούς γραμματείς και όλα τα στελέχη της διοίκησης, για να μπορέσουμε να φτάσουμε σήμερα στο σημείο να έχουν πια ξεκινήσει για τα καλά τα έργα στο Ελληνικό», είπε.

Όλα αυτά τα χρόνια, σημείωσε ο πρωθυπουργός, «άλλαξαν και οι αντιλήψεις για το πώς αντιλαμβανόμαστε τη χρήση του δημόσιου χώρου. Η μία αντίληψη ήθελε τον χώρο από τεράστιο πάρκο, λαχανόκηπο, τελικά μια αντίληψη αδράνειας που αντιλαμβάνεται τη σύγχρονη ανάπτυξη μέσα από τη δημιουργική ώσμωση του ιδιωτικού τομέα που έρχεται να επενδύσει σημαντικά κεφάλαια, με το δημόσιο που θέτει το ρυθμιστικό πλαίσιο και εξασφαλίζει ταυτόχρονα ότι ο χώρος αυτός θα είναι προσβάσιμος για όλους τους κατοίκους της Αττικής. Για μένα προσωπικά αυτό έχει τεράστια σημασία».

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τους τρεις δημάρχους των όμορων δήμων, «που έβαλαν τη δική τους σφραγίδα για να μπορέσουμε να φτάσουμε στο σημερινό σημείο. Σήμερα κάνουμε μια αρχή, αλλά έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Είναι ένα έργο μακράς πνοής, μπορεί να χρειαστούμε και μια δεκαετία για την πλήρη του ανάπτυξη, αλλά το πρώτο βήμα γίνεται σήμερα, έχοντας αντιμετωπίσει όλες τις παθογένειες του παρελθόντος. Σήμερα τραβάμε μια γραμμή με το χθες και ξεκινάμε ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον. Μαζί θα αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που αναπόφευκτα θα υπάρξουν σε ένα τόσο μεγάλο έργο. Είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι σε ένα περιβάλλον οικονομικής δυστοκίας, η πιο εμβληματική επένδυση στη χώρα, το Ελληνικό, ξεκινά σήμερα να γίνεται πραγματικότητα», τόνισε ο πρωθυπουργός.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v