Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πέτσας: Ελεγχόμενα τα εισαγόμενα κρούσματα, στο εσωτερικό το πρόβλημα

Μπαράζ ελέγχων στην αγορά από τις αρμόδιες αρχές για την τήρηση των μέτρων, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Τα πρόστιμα για τις παραβάσεις είναι αυστηρά», θύμισε.

Πέτσας: Ελεγχόμενα τα εισαγόμενα κρούσματα, στο εσωτερικό το πρόβλημα

«Ελεγχόμενη» χαρακτήρισε την κατάσταση σε ό,τι αφορά τα εισαγόμενα κρούσματα κορωνοϊού ο Στ. Πέτσας και προανήγγειλε μπαράζ ελέγχων από τις αρμόδιες αρχές για την τήρηση των μέτρων.

Όπως είπε, σε 31.169 τεστ που έγιναν μεταξύ 1-6 Ιουλίου στις πύλες εισόδου εντοπίστηκαν 100 θετικά, μόλις 0,3%. «Υπάρχουν εισαγόμενα κρούσματα αλλά η αύξηση είναι ήπια και ελεγχόμενη», σημείωσε, για να συνεχίσει λέγοντας ότι τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στα χερσαία σύνορα εξαιτίας της έξαρσης κρουσμάτων σε βαλκανικές χώρες. Εξήγησε δε ότι πλέον δίνεται πολύ μεγάλη έμφαση στην πύλη του Προμαχώνα και η στρατηγική αναπροσαρμόζεται ανάλογα με τα δεδομένα.

«Ο μεγαλύτερος κίνδυνος αυτή τη στιγμή δεν είναι από το εξωτερικό», είπε. «Είναι στο εσωτερικό, τα απαράδεκτα φαινόμενα χαλάρωσης». Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είναι απαραίτητο τώρα να είμαστε «διπλά προσεκτικοί». Αναφέρθηκε στην ατομική ευθύνη των πολιτών και τόνισε ότι «ιδιαίτερη ευθύνη έχουν οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι σε καταστήματα, εστίαση, ξενοδοχεία και μεταφορές».

Εξήγγειλε ότι η κυβέρνηση θα ενεργοποιήσει όλους τους μηχανισμούς ελέγχου. «Από σήμερα μπαίνει σε εφαρμογή σχέδιο εκτεταμένων ελέγχων από όλες τις υπηρεσίες», δήλωσε. «Τα πρόστιμα για παραβάσεις είναι αυστηρά, είναι όμως στο χέρι όλων να τα αποφύγουν, τηρώντας τους κανόνες».

Θύμισε ότι τα πρόστιμα είναι βαριά σε ό,τι αφορά τα μέσα μεταφοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v