Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γ. Παπανδρέου: Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

‘Με το νόμο αυτό τιμωρείτε όσους ειρηνικά διαδηλώνουν… τους κάνετε όμηρους του κάθε προβοκάτορα” σημείωσε ο κ. Παπανδρέου και τόνισε προς την κυβέρνηση “δίνετε στον κάθε προβοκάτορα το δικαίωμα να δημιουργήσει πρόβλημα στους διαδηλωτές”.

Γ. Παπανδρέου: Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

Την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις- το οποίο όπως είπε “παραμένει στη βάση του αντιδημοκρατικό”- ζήτησε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Από το βήμα της Βουλής σημείωσε πως το νομοσχέδιο αντί να προστατεύει την ειρηνική διαδήλωση, την περιορίζει ακόμα και την ποινικοποιεί.

Σημειώνεται πως το Κίνημα Αλλαγής έχει ανακοινώσει πως λέει “ναι” επί της αρχής στο νομοσχέδιο, ωστόσο το προηγούμενο διάστημα είχαν υπάρξει αλυσιδωτές αντιδράσεις στελεχών. Μάλιστα χθες είχε υπάρξει κριτική από το Χάρη Καστανίδη στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Σήμερα ήρθε η τοποθέτηση του Γιώργου Παπανδρέου να δείξει το χάσμα απόψεων που καταγράφεται στη Χαριλάου Τρικούπη για το μείζον αυτό θέμα.

‘Με το νόμο αυτό τιμωρείτε όσους ειρηνικά διαδηλώνουν… τους κάνετε όμηρους του κάθε προβοκάτορα” σημείωσε ο κ. Παπανδρέου και τόνισε προς την κυβέρνηση “δίνετε στον κάθε προβοκάτορα το δικαίωμα να δημιουργήσει πρόβλημα στους διαδηλωτές”. Μάλιστα συνέχισε την κριτική λέγοντας προς την κυβερνητική πτέρυγα πως με το νομοσχέδιο “δίνετε το δικαίωμα στην εκάστοτε εξουσία να σταματήσει με διαφορετικό σκεπτικό ακόμα και μια ειρηνική διαδήλωση” και προσέθεσε ¨δίνονται υπερεξουσίες στους εκάστοτε κρατούντες που υπονομεύουν δικαιώματα”.

Από το βήμα της Βουλής είπε πως “αν λοιπόν έπρεπε να υπάρχει ένας νόμος αυτός θα έπρεπε πρωτίστως να προστατεύει τον διαδηλωτή που δημοκρατικά διαδηλώνει από τους κρατούντες της εξουσίας και από τους τρίτους”.

Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση είπε πως αντί να προστατεύονται οι διαδηλωτές και η ζωή στο κέντρο της Αθήνας “το νομοσχέδιο θα καταφέρει το αντίθετο. Θα δημιουργήσει μία αχρείαστη πόλωση”. Μάλιστα σημείωσε πως όταν έγινε η διαδήλωση και είχαμε νεκρούς στη Marfin αν ίσχυαν οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις θα ήταν υπόλογα τα κόμματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v