Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πυρά για «εκδικητική πολιτική δίωξη» από Δημ. Παπαγγελόπουλο

Ζητά το πόρισμα των Αντιεισαγγελέων κ.κ. Ζαχαρή και Σοφουλάκη και να κληθεί να δώσει πρόσθετες εξηγήσεις.

Πυρά για «εκδικητική πολιτική δίωξη» από Δημ. Παπαγγελόπουλο

Δύο αιτήματα κατέθεσε στην Προανακριτική επιτροπή της Βουλής ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελοπουλος.

Σε επιστολή του αναφέρει πως «αιτούμαι: Να ζητηθούν από τις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές το πόρισμα ή τα πορίσματα των Αντιεισαγγελέων κ.κ. Ζαχαρή και Σοφουλάκη και να μου χορηγήσετε αντίγραφα. Να κληθώ ενώπιον σας σύμφωνα με το άρθρο 244 να παράσχω πρόσθετες εξηγήσεις και να εξεταστώ χωρίς όρκο, δεδομένου ότι έχουν προκύψει νέα σημαντικά και κρίσιμα στοιχεία για την απόδειξη της αθωότητας μου και την ανεύρεση της αλήθειας».

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρει πως «η απόρριψη των αιτημάτων μου αυτών θα αποτελέσει άλλη μια κραυγαλέα παρανομία σε βάρος μου, άλλη μια ατράνταχτη απόδειξη της εκδικητικής πολιτικής δίωξης σε βάρος μου».

Σύμφωνα με το Δημήτρη Παπαγγελόπουλο έχουν σταλεί σημαντικά έγγραφα στην Προανακριτική, όπως «η συμφωνία συμβιβασμού μεταξύ των αρχών των ΗΠΑ και της εταιρείας Novartis σχετικά με τις αξιόποινες πράξεις διαφθοράς που διέπραξε η τελευταία σε βάρος του Ελληνικού δημοσίου και του Ελληνικού λαού».

Παράλληλα αναφέρει πως «σύμφωνα με πληροφορίες του εντύπου και ηλεκτρονικού τύπου ολοκληρώθηκε η έρευνα των Αντιεισαγγελέων του Α.Π. κ.κ. Ζαχαρή και Σοφουλάκη σχετικά με τις δήθεν ευθύνες των Εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς και η σχετική δικογραφία έχει διαβιβασθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τις περαιτέρω νόμιμες ενέργειες. Είναι προφανές ότι η δικογραφία αυτή είναι απολύτως συναφής με την έρευνα της επιτροπής σας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v