Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προ των πυλών ο κυβερνητικός ανασχηματισμός

Αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα αναμένεται να ανακοινώσει το Μέγαρο Μαξίμου. Πληροφορίες κάνουν λόγο για περιορισμένες κινήσεις. Οι παραιτήσεις των δυο υφυπουργών και τα ονόματα που ακούγονται για αναβάθμιση.

Προ των πυλών ο κυβερνητικός ανασχηματισμός

Σε διορθωτικές κινήσεις στο κυβερνητικό σχήμα ετοιμάζεται να προχωρήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με τις αλλαγές προσώπων να «κλειδώνουν» και τις σχετικές ανακοινώσεις να αναμένονται ενδεχομένως και αύριο.

Η ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών για την αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων αλλά και οι πρόσφατες παραιτήσεις δυο υφυπουργών (των Γ. Θωμά και Δ. Κρανή) οδηγούν σε «μίνι» αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Βασικό πρόσωπο του ανασχηματισμού θα είναι όπως όλα δείχνουν ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, που θα αναλαμβάνει συντονιστικό ρόλο για την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων. Επίσης θεωρείται πιθανή η αναβάθμιση σε αναπληρωτή υπουργό του υφυπουργού Ανάπτυξης Νίκου Παπαθανάση.

Αυξημένη αναμένεται να είναι η συμμετοχή γυναικών στο κυβερνητικό σχήμα. Πληροφορίες αναφέρουν πως μπορεί να αξιοποιηθεί η Άννα Στρατινάκη στο υπουργείο Εργασίας, αλλά και οι γενικοί γραμματείς Αλεξάνδρα Σδούκου και Βίκυ Λοΐζου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v