Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Υπάρχει ή όχι παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων μας;

Πώς απαντούν πηγές του κόμματος στο διάγγελμα του πρωθυπουργού.

ΣΥΡΙΖΑ: Υπάρχει ή όχι παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων μας;

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός ισχυρίσθηκε στο ‘διάγγελμα’ ότι το Oruc Reis δεν κάνει έρευνες παρά μόνο προκλήσεις» σημειώνουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να θέσουν το ερώτημα: «αν είναι έτσι τότε γιατί η χώρα ζητάει τη διπλωματική συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του Διεθνούς παράγοντα;».

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι «δεν είναι όλα επικοινωνία» και συνιστούν στον κ.Μητσοτάκη «να πράττει περισσότερο και να μιλάει λιγότερο».

Αναλυτικά η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω πηγών του, στην πρωθυπουργική δήλωση έχει ως εξής:

“Την 3η συνεχόμενη ημέρα που το Τουρκικό ερευνητικό παραβιάζει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, εμφανίστηκε με τηλεοπτικό διάγγελμα ο Έλληνας πρωθυπουργός για να ενημερώσει τον ελληνικό λαό ότι δεν υπάρχουν έρευνες παρά μόνο προκλήσεις.

Αν δεν υπάρχουν έρευνες και, άρα, παραβίαση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, ποιος ο λόγος να ζητάμε τη διπλωματική συνδρομή τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για κυρώσεις όσο γενικότερα και του Διεθνούς παράγοντα. Όπως και με τη παρουσία Τούρκων στρατιωτών σε ελληνικό έδαφος σε νησίδα του Έβρου, όπου το ΥΠΕΞ έκανε επίσημο διάβημα αλλά κατά τα άλλα δεν είχαμε παραβίαση, έτσι και τώρα δεν έχουμε παραβίαση απλά ανάπτυξη των στόλων.

Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι όλα επικοινωνία. Καλά θα κάνει στις ευαίσθητες αυτές στιγμές να μιλάει λιγότερο και να πράττει περισσότερα. Αλλιώς, κρείττον σιγάν».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v