Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουλή: Κορωνοϊός και οικονομία στο επίκεντρο των επόμενων συνεδριάσεων

Ανεβάζει ρυθμούς η Βουλή και από την επόμενη εβδομάδα ξεκινά ένας μαραθώνιος συνεδριάσεων, κυρίως για θέματα που σχετίζονται με την πορεία της πανδημίας και της οικονομίας που πιέζεται δραματικά.

Βουλή: Κορωνοϊός και οικονομία στο επίκεντρο των επόμενων συνεδριάσεων

Τα μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας θα βρεθούν στο επίκεντρο των επόμενων συνεδριάσεων στη βουλή, με το αναλυτικό πρόγραμμα να “κλειδώνει” στη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων.

Το απόγευμα της Δευτέρας θα γίνει προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για τα προβλήματα που δημιουργεί ο κορωνοϊός στη δημόσια υγεία, την οικονομία και τους εργαζόμενους αλλά και για το σχέδιο επιστροφής στις σχολικές αίθουσες.

Σχετικό αίτημα είχε καταθέσει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης θα τοποθετηθούν ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί. Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να δώσει μία “πρόγευση” του νέου πακέτου μέτρων, που θα παρουσιαστεί αναλυτικά στη Θεσσαλονίκη στις 12 και 13 του μήνα.

Θα ακολουθήσει την επόμενη Πέμπτη συζήτηση στην Ολομέλεια για την κύρωση μια σειράς συμβάσεων με άλλα κράτη σχετικά με την καταπολέμηση του εγκλήματος (θα κατατεθούν αύριο από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη). Η “σκυτάλη” θα δοθεί στις 14 του μήνα στο υπουργείο Υγείας και θα περάσουν από την Ολομέλεια οι ΠΝΠ με μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Παράλληλα τα φώτα θα πέσουν το επόμενο διάστημα σε μία σειρά νομοσχεδίων με οικονομικό “άρωμα”. Τη Δευτέρα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, που μεταξύ άλλων προβλέπει επέκταση του προγράμματος Συν-Εργασία, παράταση της ειδικής αποζημίωσης κ.α. Επίσης έχει ήδη περάσει από το υπουργικό συμβούλιο ο νέος «Κώδικα Διευθέτησης Οφειλών και Παροχής Δεύτερης Ευκαιρίας», ενώ το δρόμο για τη Βουλή θα πάρουν μεταξύ άλλων το σχέδιο νόμου για την καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος και το σχέδιο νόμου για την περιστολή του λαθρεμπορίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v