Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιτροπή Δεοντολογίας Βουλής: Μομφή στον Κ. Μάρκου για άσεμνη χειρονομία

Υπέρ της πρότασης μομφής για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά τάχθηκαν η Νέα Δημοκρατία, το Κίνημα Αλλαγής και η Ελληνική Λύση.

Επιτροπή Δεοντολογίας Βουλής: Μομφή στον Κ. Μάρκου για άσεμνη χειρονομία

Συνεδρίασε σήμερα η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής για άσεμνη χειρονομία που είχε κάνει στην Ολομέλεια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μάρκου.

Υπέρ της πρότασης μομφής για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά τάχθηκαν η Νέα Δημοκρατία, το Κίνημα Αλλαγής και η Ελληνική Λύση. Το ΚΚΕ και το ΜεΡΑ 25 αναγνώρισαν ότι η συμπεριφορά ήταν απρεπής και καταδικαστέα αλλά σημείωσαν ότι πειθαρχικά το θέμα έχει λήξει με την αποβολή του βουλευτή από την Ολομέλεια την ημέρα του συμβάντος. Από το ΣΥΡΙΖΑ επισημάνθηκε πως ο βουλευτής έχει ζητήσει συγνώμη για τη στάση του.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές την τελική απόφαση για το αν πρέπει να επιβληθεί ποινή- και ποια θα είναι αυτή- θα πάρει ο Πρόεδρος της Βουλής. Να σημειωθεί εδώ πως υπάρχουν εναλλακτικές δυνατότητες για την ποινή (όπως για παράδειγμα η περικοπή κατα 1/4 της βουλευτικής αποζημίωσης) και αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v