Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανέβηκαν οι τόνοι για τη Μόρια στη Βουλή

Η αναφορά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση πως η πολιτική της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ο «εμπρηστικός μηχανισμός» προκάλεσε αντιδράσεις από τα «γαλάζια» έδρανα.

Ανέβηκαν οι τόνοι για τη Μόρια στη Βουλή

Η πυρκαγιά στη Μόρια αποτέλεσε αφορμή για την «αναζωπύρωση» της πολιτικής αντιπαράθεσης στη Βουλή.

Η αναφορά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση πως η πολιτική της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ο «εμπρηστικός μηχανισμός» προκάλεσε αντιδράσεις από τα «γαλάζια» έδρανα. Από τη Νέα Δημοκρατία, ο Χαράλαμπος Αθανασίου σημείωσε πως «το δόγμα των ανοικτών συνόρων η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το υιοθέτησε» και προσέθεσε πως «μπήκαν χιλιάδες άνθρωποι λόγω της δικής σας πολιτικής, χωρίς να έχετε ετοιμάσει δομές».

Στην τοποθέτησή του ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου μίλησε για «θέμα που έχει στοιχεία εθνικής κρίσης», σημειώνοντας πως «απαιτείται εθνική ομοψυχία και πολιτική συναίνεση». Σε υψηλούς τόνους η κριτική του Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος τόνισε πως η πολιτική της κυβέρνησης «έχει φέρει την Ελλάδα σε αδιέξοδο και αυτό είναι αποτέλεσμα συνειδητής επιλογής. Αυτή η κυβέρνηση επέλεξε να έχει τη Μόρια και τη Λέσβο και συνολικά την Ελλάδα ως γκέτο ψυχών».

Λίγο νωρίτερα είχε υπάρξει ένταση ανάμεσα στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Γιαννούλη. «Θα κάψουμε τη Λέσβο, το έλεγαν οι ίδιοι οι λαθρομετανάστες».

«Μόνη λύση τα ακατοίκητα νησιά, για να μην έχουμε εκρήξεις όπως στη Μόρια», είπε ο κ. Βελόπουλος μεταξύ άλλων. «Εμείς είμαστε κατά ακατοίκητων νησιών και ακατοίκητων μυαλών», απάντησε ο κ. Γιαννούλης, με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης να τοποθετείται εκ νέου λέγοντας, «το ποιος έχει ακατοίκητο μυαλό φαίνεται από την πορεία».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v