Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουλή: «Όχι» της πλειοψηφίας στην άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη

Συνολικά προσήλθαν να ψηφίσουν μόνο 165 βουλευτές και υπήρξαν 80 «ναι», 84 «όχι» και ένα «παρών».

Βουλή: «Όχι» της πλειοψηφίας στην άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη

Δεν πέρασε από την πλειοψηφία της Βουλής η άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη. Παρότι στην Επιτροπή Δεοντολογίας είχαν ταχθεί υπέρ η Νέα Δημοκρατία και η Ελληνική Λύση, τελικά στην Ολομέλεια δεν συγκεντρώθηκε η απαιτούμενη πλειοψηφία. Συνολικά προσήλθαν να ψηφίσουν μόνο 165 βουλευτές και υπήρξαν 80 «ναι», 84 «όχι» και ένα «παρών».

Υπενθυμίζεται πως ο Γιάννης Κουρτάκης είχε καταθέσει μήνυση, καθώς ο Παύλος Πολάκης είχε γράψει σε ανάρτησή του ότι «παρά τη λάσπη, παρά τα λεφτά που έριξε ο Κουρτάκης και διάφοροι τοπικοί σουπερμαρκετάδες εκεί κάτω για να με λασπολογήσουν, δεν τα καταφέρατε. Δεκαπέντε χιλιάδες τετρακόσιοι ψήφοι, δεκαπέντε χιλιάδες καρφιά σε σας...».

Στην προηγούμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, υπέρ της άρσης της ασυλίας είχαν ταχθεί η Νέα Δημοκρατία και η Ελληνική Λύση, κατά ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25, ενώ «παρών» είχε δηλώσει το Κίνημα Αλλαγής.

Πηγές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν πως «δε φτάνει ο κοινοβουλευτικός διασυρμός της ΝΔ με τους μισούς και πλέον βουλευτές της να «καταψηφίζουν» την κομματική γραμμή για άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη, τώρα υπουργός της κυβέρνησης, ο Αδωνις Γεωργιάδης, ζητάει συγγνώμη από εκδότη γιατί δεν μαντρωθήκαν οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος όπως ζήτησε ο εκδότης. Ο κατήφορος δεν έχει τέλος. Περαστικά τους, στα οικογενειακά τους ας τα βρουν μόνοι τους».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v