Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τηλεργασία: Ψηφίζεται σήμερα η τροπολογία στη Βουλή

Σήμερα η ψηφοφορία για το μέτρο της υποχρεωτικής τηλεργασίας του 40% των εργαζομένων. Κόντρες κυβέρνησης με ΣΥΡΙΖΑ για τα εργασιακά. Τι είπε ο Γ. Βρούτσης και ο Γ. Ραγκούσης.

Τηλεργασία: Ψηφίζεται σήμερα η τροπολογία στη Βουλή

Ψηφίζεται το απόγευμα στην Ολομέλεια η τροπολογία που προβλέπει υποχρεωτική τηλεργασία για το 40% των εργαζομένων στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα στην Αττική. Οι εργοδότες θα έχουν στη συνέχεια ένα 24ωρο προθεσμία προκειμένου να δηλώσουν τον ακριβή αριθμό των εργαζομένων τους στο πληροφοριακό σύστημα Εργάνη.

Το μέτρο ισχύει έως τις 4 Οκτωβρίου για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Αττική και έχουν τμήματα στα οποία μπορεί να εφαρμοστεί η εξ αποστάσεως εργασία. Να σημειωθεί πως στην περίπτωση μη συμμόρφωσης, θα υπάρχει πρόστιμο 3.000 ευρώ.

Στην τροπολογία και στα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας αναφέρθηκε κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Να επισημανθεί πως, όπως είπε ο υπουργός, το επόμενο διάστημα -ανάλογα με την πορεία του κορωνοϊού- μπορούν να μεταβληθούν τα γεωγραφικά και χρονικά περιθώρια εφαρμογής της ρύθμισης.

Αμέσως μετά την τοποθέτηση του Γ. Βρούτση πήρε τον λόγο από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Ραγκούσης, που άσκησε κριτική στην κυβέρνηση πως προχωρά σε «αποσπασματικές ρυθμίσεις». Συνέχισε τα βέλη λέγοντας πως η κυβέρνηση «αλλάζει τον εργασιακό χάρτη» και «έχει βρει την πανδημία ως ευκαιρία για να επιτεθεί με δριμύτητα στα εργασιακά δικαιώματα».

Για να απαντήσει εκ νέου ο Γ. Βρούτσης, λέγοντας προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, «δεν μπήκατε στην ουσία και δεν εξηγήσατε για ποιο λόγο δεν θα ψηφίσετε σήμερα τη διάταξη». Παράλληλα είπε πως θα ακολουθήσει τον Οκτώβριο νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει ευρύτερα το πλαίσιο της τηλεργασίας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v